måndag, maj 25, 2009

Dödssyndernas fina namn

Jag läser om "De sju dödssynderna"Wikipedia, och märker att de latinska namnen på dem är väldigt vackra. Det är ju absolut namn, de flesta av dem, man skulle kunna döpa sina barn till, om man fick ett knippe nya. Se här.

1. Högmod - superbia
2. Girighet - avaritia
3. Vällust - luxuria
4. Avund - invidia
5. Frosseri - gula
6. Vrede - ira
7. Lättja - acedia.
Folk och saker heter också dessa namn. Ira är ett namn, och det är ju Gula(n) också. Superbia är en bok om hur man ska mysa till sitt grannskap, och Luxuria (Eva Luxuria) verkar vara en porrtjej (eller om det kallas glamourmodell nu för tiden). Avaritia är namnet på en blogg(are) och Acedia är namnet på ett förlag "som i första hand, sysslar med militärhistoria med inriktning mot fanor och uniformer". Sist men inte minst har vi Invidia - som verkar vara ett företag som sysslar med webbdesign.

Namnen är ju som jag sade väldigt fina, och det är uppenbart att de som har tagit sig namnen har gått på finheten, för det är ju lika uppenbart att de flesta av dem inte har kollat upp betydelserna.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nos es posterus in nostrum congregatio quod terminus.

NetRunner

Paradigm sa...

Märkligt att det finns en marknad för ett förlag med inriktning mot fanor och uniformer. De borde nog nischa sig och syssla enbart med fanor i framtiden : )

Urban sa...

En länk till Luxuria. Jaja nu kommer några av dina läsare bli lite oroliga för vad de hittar om de törs klicka på den.

Pulver sa...

Det är just frosseri som jag har haft problem med

Johnny sa...

netrunner: det där gick jag bet på.

paradigm: eller hur! :-D

Urban: fast man behöver inte vara orolig. hennes hemsida var visserligen porraktig, men länken går till youtube, och där är allt snällt.

pulver: tack för länken till det om choklad.