måndag, maj 25, 2009

Ett par ställen i trånkan

Jag såg att Stockholm Smygstyle hade länkat sina bilder från ipernity. Bra alternativ till flickr, tänkte jag, och gick dit för att skaffa ett konto. Vilket uselt minne man har alltså, jag hade redan ett konto. Nåväl, det är i vilket fall som helst gratis och man får 200 mb per månad, så det är ett bra alternativ till flickr, eller om man vill ha det som ett kompliment. Jag lade in ett par bilder fån en vandring jag företog mig i morse.

Nedan: Invid en parkeringsplats i närheten av Trångsunds station finns en övervuxen ruin. Eller ruin kanske är mycket sagt, det är en betonggrund omgärdat av ett järnstaket. Förutom klottret så ser det likadant ut som när jag var liten, och bodde i närheten. Vad som var byggt där, en gång i tiden, har jag ingen aning om, för det var före min tid. Men jag gillar det: Jag är ruinromantiker.

Ett gammalt staket i Trångsund

Nedan: Den där trappan leder ner till vad som en gång i tiden var min fritidsgård - eller om det kanske var ungdomsgård. Jag bodde typ trettio meter därifrån, och innan jag blev stor nog att gå dit brukade jag se ungdomar stå där och hänga. De rökte cigg och drack mellis. Jag tog självklart omvägar förbi dem, för de såg klart livsfarliga ut.

Den gamla ungdomsgården
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Själv uppväxt i skog och natur med lååångt till närmsta granne där jag sedan träffade en sådan där kvinna du vet , av det mjuka könet och begav mig till storstadens hetsiga kultur , blääää.Något som slår mig med dina bilder är denna stadskärlek till den enormt fula 60-70 tals betongen som liksom en öken brer ut sig i de flesta storstäder.Man undrar så smått hur dessa arkitekter tänkte , om de nu tänkte på folket som skulle bo där.
Folket är framtiden i en värld som tyvärr delas av regeringar med politiker som har en helt annan agenda.

NetRunner

RvS sa...

Hey! Ja, såg det! Det är väldigt likt Flickr, och nästan lika bra, men bara nästan - fast en god tvåa! ...och 200MB är ju aldrig fel.

Johnny sa...

netrunner: fast just trångsund är lyckad, som förort betraktad. husen ligger lagom från varandta och det finns berg och dalar och träd osv.

rvs: Utmärkt tjänst. det man kan fråga sig - i motsats till fallet flickr - är ju hur länge tjänsten finns kvar.

Lotten sa...

Men-men, jag vill veta vad betonggrunden hörde till anno dazumal! (Jag känner precis som du inför ruiner.)

Johnny sa...

Lotten: Det är nog svårt. jag ringde min kommun en gång och frågade när vår simhall byggdes. De hade ingen aning.