söndag, maj 17, 2009

Konstgräs istället för vanligt

Jag passerade mellan två, ganska nyligen uppfräschade, kontorshus i närheten av Ringvägen igår. Förut har det alltid varit ganska slummigt och parkeringsplatsaktigt där, men nu när nya lokaler och kontor ska hyras ut har även mellangårdarna rustats upp.Jag märkte att man hade lagt konstgräs där, istället för vanlig gräsmatta. Något liknande sån man spelar fotboll på. Först tänkte jag att fan var kitschigt och konstigt detta var - för att inte säga slött - men sen tänkte jag tvärtom: Det var ju ganska fint och flott.

Är detta något nytt, att man lägger konstgräs istället för riktigt? Jag tycker mig inte ha sett det förut - ja förutom på fotbollsplaner och lekplatser då. Eller har man gjort så länge? Av någon märklig anledning gillade jag det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle faktiskt inte ha något emot konstgräs i stället för min gräsmatta. Så läss på att klippa gräs..bra idé måste jag säga!

Johnny sa...

Ewb: Rätt skönt att gå barfota på också.

Ullah sa...

Weirdo skrev det jag tänkte skriva.

Johnny sa...

Ullah: Även jag fick såna funderingar, fast jag tänkte på min balkong.

Konstgräsexperten sa...

Som grundare av företaget Konstgräsexperten kommer här en kort redogörelse för de reaktioner och trender vi märker av.

Konstgräs blir mer och mer vanligt. Förutom fotbollsplaner anläggs lekplatser, skolgårdar, refuger, innergårdar, takterrasser, balkonger och trädgårdar.

Den största anledningen till att konstgräs installeras är därför att vanligt gräs inte är ett alternativ då förutsättningar saknas eller är små.

De allra flesta blir förvånade över naturtrogenheten och mjukheten hos konstgräs för landskapsytor.

Den som kan se konstgräs som ett nytt material snarare än en kopia av naturligt gräs har lättare att acceptera materialet.

Gå gärna in på www.konstgrasexperten.se för bilder och inspiration

Johnny sa...

Konstgräsexperten: Faktiskt ungefär som jag tänkte: "Den som kan se konstgräs som ett nytt material snarare än en kopia av naturligt gräs har lättare att acceptera materialet."

Anonym sa...

För länge sedan jobbade jag med att klippa greener och har kommit att verkligen avsky klippning! Så jag tycker det är fenomenalt praktiskt att lägg aut konstgräs på en plats som den där:)
Det är konstigt och onaturligt... men vad fanken, att dammsuga är ju lite roligare!?

Johnny sa...

paljettenq: Konstgräs är det nya gröna. :-)