tisdag, maj 05, 2009

Ögonmigrän

Kolla in Reinfeldt, här gör ju han exakt det misstaget jag gjorde och som ledde till att jag måste droppa Vexol i ögat tre gånger om dagen de närmsta dagarna. Var försiktig med ögonmassagen, Reinfeldt.På tal om ögon så stötte jag på en bloggpost som handlade om så kallad "ögonmigrän". Sedärja, det fanns tydligen ett namn på't. Och sedär ja - vad skönt att jag inte är ensam om att ha fått uppleva denna grej.

Det börjar blixtra framför ena ögat, ungefär som efter en kamerablixt. Sedan börjar en blurrig gråhet sakta ta över synen på nämnda öga. Jag har råkat ut för't några gånger de senaste tio åren, och då nästan alltid när jag har städat.

Jag vet inte om det framgår av illustrationen här bredvid, men det jag har försökt rita är att jag ofta står framåtböjd när jag sopar och skurar, medan jag böjer nacken bakåt. Gör man det tillräckligt länge antar jag att något kan täppas till, särskilt om man har samma kroppskonstitution som Grälmakar Löfbergs maka i den där Bellmanlåten: långhalsad och smal.


---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

8 kommentarer:

mrarboc sa...

Du är allergisk mot kvinnosysslor helt enkelt. Du får sätta ut en annons och skaffa dig en billig hemhjälp som städar åt dig.

Captcha: phora (på riktigt)

Jontas sa...

Skotom heter det med ett finare ord (medicinsk). Jag har det alltid inför själva migränanfallet. Det är en förkänning men behöver inte utvecklas till migränhuvudvärk. Aura kallas det också. Migrän med aura.

Ullah sa...

Jag har också ögonmigrän, och vanlig också. Mina auror utvecklas sällan till vanlig migrän, de är två separerade fenomen för min del.

Min mamma brukar bota sin ögonmigrän med starkt kaffe.

stella sweden sa...

jag skrev ju det...migränrån men du lyssnar int...skyll di själv!

Anonym sa...

Därför är det extra viktigt nu i sommartider att använda ett riktigt skydd mot en brännande sol or whatever who saves you from the summer life...

NetRunner

Johnny sa...

mrarboc: Grym captcha. Såna ska man spara på.

Jontas: Skotom lät oroväckande likt skrotum. Tänk om jag lider av pungöga? :-D

Ullah: När min inträffar börjar jag tänka och stretcha mig, samt skutta omkring. Jag vill liksom ha igång blodflödet.

stella: Det var ju DIG jag lyssnade på. :-)

netrunner: Det blir keps för mig i sommar.

Anonym sa...

Pungöga? Hoho...
Stressöga, tror jag!
Att städa...bläh!
Fast skönt efteråt... :-)
Molly Ginger.

Johnny sa...

Molly: Bra grej att skylla på när nån tycker man har det skitigt hemma:

- Fan vad ostädat det är!
- Tja, vad gör man? Man vill ju inte få pungöga.