torsdag, juni 04, 2009

David Carradine har fajtats färdigt

David Carradine är död. Få se nu, vad minns jag honom ifrån? Jo, Kung Fu Legenden förstås. Och som Bergman-skådis, naturligtvis. Och som Bill i Kill Bill-filmerna såklart. Han verkar ha varit otroligt produktiv, men det är färdigt med det nu. Enligt thailändska medier (han var där för att spela in en film) hittades han hängd på sitt hotellrum. Han var bra.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , / svd, ab, exp, dagbl

9 kommentarer:

Micke sa...

En bättre B-skådis får man väl leta efter, du glömde Cannonball Run. Att han inte fick större roller tycker jag är förvånande, men det blir väl så när man "fastnar" i TV facket, svårt att ta sig vidare till filmduken.
Kul att han fick en roll Kill Bill, egentligen en huvudroll men med väldigt lite filmtid.

Magnus sa...

Han är väldigt bra i Ormens ägg, till och med Bergman ger honom sitt erkännande i Laterna Magica. Ganska slående eftersom det var den enda roll Carradine gjorde för honom och Bergman dessutom inte tycker att själva filmen, alltså hans eget grepp på den, blev lyckad.

Notisen om att han hittades hängd i garderoben och dessutom "bunden på andra håll på kroppen" är makabert fantasieggande, inte sant?

Johnny sa...

micke: Jag minns knappt Cannonball Run, faktiskt.

Magnus: Bunden på andra håll? Jag läste - och bloggade om - nyheten när den var rätt färsk, och då stod det bara på ett ställe om rep.

Magnus sa...

Johnny: På BBC sa de flera gånger "hanged and with rope around other parts of his body" - kan han ha bakbundit sig själv för att vara säker på att inte försöka riva loss snaran sen?

Johnny sa...

Magnus: Det kanske var Steven Seagal och Chuck Norris som dödade honom - som nåt slags missriktat fadermord.

Anonym sa...

Djävligt tråkigt att läsa rent ut sagt och då har jag ta mig fan långt till mer sympatiska yttringar vanligtvis.Man kan ju undra varför detta drastiska beslut i en annars till synes vettig levnadskarriär !?.

NetRunner

Johnny sa...

netrunner: Jag har alltid känt att den sortens självmord - om det nu var så - har utsrålat någon slags bitterhet.

BGAN sa...

Husorganet Bangkok Post skriver:

American actor David Carradine might have died from auto-erotic asphyxiation.

Och fortsätter:

Police said the body was found curled up inside the wardrobe with one end of a shoelace tied around his penis and the other end fastened around his neck. Both of his hands were bound with a cord which was also tied around his neck.

Säkert att han inte var engelsman?

Johnny sa...

BGAN: Låter svårt att åstadkomma nåt sånt själv.