tisdag, juni 09, 2009

Gud finns nog inte

Via en affischkampanj på stan hittade jag till Förbundet Humanisternas "Gud finns nog inte". Därinne kan man testa sin eventuella religiositet. Detta blev mitt resultat.Gud finns nog inte, men det vore i och för sig spännande om han gjorde det - på samma sätt det vore spännande om Sagan om ringen var på riktigt, eller flygande tefat.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

13 kommentarer:

Gudrun sa...

I dessa tider är det nog bättre att tro på nåt konkret som marknaden och sig själv... ; )

Hej förresten. Jag heter Gudrun och läser med nöje din blogg ibland - har hittat dig hos Dewdrops. Själv bloggar jag inte kontinuerligt men läser, som sagt, gärna andras bloggar. Hoppas du inte misstycker.

Johnny sa...

Gudrun: Varför skulle jag misstycka?
Förresten, sidan jag länkade till heter ju gudfinnsnoginte. se. Du borde skaffa en sida som heter: gudrunfinnsminsann.se :-)

Anna sa...

Tack för tipset!

Och tack för en mycket bra och inspirerande blogg. Du gör en fin insats som gräver fram en massa intressanta saker som vi andra lata på så sätt slipper gå miste om.

(Jag har till och med tagit mig friheten att länka till dig, hoppas att det är ok).

Johnny sa...

Anna: Alla bloggare älskar ju att bli länkade till. :-)

Anonym sa...

Intressant ... enligt detta test är jag i det närmaste en Korsriddare
för Kristendomen vilket gör mig väldigt glad i en tid när folk pissar på precis allt.

NetRunner

Anonym sa...

Sedan så var det förresten intressant att läsa i testet att jag som nu påstådd religiös skulle ha större inflytande på personer som inte är religiösa.Skiter väl fullständigt i vem som är religiös eller inte så man kan ju undra vem som är under mest påverkan.Var och en får väl tro vad de vill så varför får då inte dessa religiösa göra detta enlig dessa Humanister.Eller det är en smygsida för Nazismen ... man undrar ju.Som vanligt så tycks testet ha en dold agenda istället för opartiskhet.Konstigt att man inte är förvånad ... !?. :)

NetRunner

Johnny sa...

netrunner: Jag fick exakt samma resultat som du när jag testade att svara tvärtom mot vad jag tyckte.

Håkan (hakke) sa...

Han?

Det står i bibeln att Gud vakar över oss som hönan vakar över sina kycklingar. Låter mer som en hona i mina ogudaktiga öron.

Ullah sa...

Hen är väl mest korrekt. (Haha, höna, hen.)

Johnny sa...

håkan/ullah: Det.

ab sa...

Du anonym - ingen nekar dig rätten att tro som du vill. Det är inte det kampanjen handlar om.

Fred sa...

Själv blev jag också "klockren humanist", vilket jag inte är förvånad över. Jag skulle aldrig tillåta att religionen styrde mitt eller någon annans liv.

Det enda Jesus & Gud har bidrag med är lite lediga dagar, men å andra sidan: hade man inte trott på dessa två varelser så hade man nog fixat till lediga dagar ändå :)

Johnny sa...

fred: fast fanns inte jesus så bleve det säkert nån annan. jag läste nånstans att religion är inbyggd i många människors hjärnor.