måndag, juni 22, 2009

Nokia 5800 XpressMusic, heter den

Dottern hjälper en kompis att dokumentera en lägenhetsvisning och använder min kamera till det. Som vanligt när jag är kameralös blir jag fotosugen. Men okej, då får jag tillfälle att testa kameran på mobilen. Det är en rätt flådig mobil om man jämför med min gamla Nokia 5140 (som är ganska okej ändå), och som har en tre-megapixelkamera i sig, tror jag.

Det är faktiskt farsans nya mobil jag har lagt mig till med för tillfället. Han har redan en bra telefon, och den här har jag till låns för att lära mig utantill. När jag kan den ska jag lära upp honom - förhoppningsvis på ett mer pedagogiskt sätt än instruktionsboken förmår. Självklart har jag redan lagt in en ny ringsignal. När jag sitter på pendeln och nån ringer till mig får mina medpassagerare lyssna på Peter Ustinovs ljuva röst. Det kan de behöva i morgonrusningen.

Nå, men innan jag kan gå ut och plåta måste jag konvertera en filmsnutt. Det verkar som att mobilen inte tar avi-formatet, utan jag måste göra om det till ett annat. Jag tänkte, om det nu funkar, att jag skulle lägga in den gamla tv-serien "Jag - Claudius" i mobilen, ett avsnitt åt gången, och kolla på när jag ska sova.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

RvS sa...

Åh den där mobilen! Skulle få den sån för ett tag sen, men det blev inget av med det. Den vann visst nått mobilfototest! Har väl riktig blixt också!

opassande.se sa...

Lattjo! Efter 3,5 år med något som närmast kan liknas vid en antikvitet köpte jag faktiskt precis den modellen tidigare idag! Har försökt att få den att vibrera istället för att ringa, men kanske får lov att plöja ner Ustinov på min telefon också...

Johnny sa...

rvs: Den är aningens skak-känslig när det kommer till kameran, och har lite problem med alltför ljust. Annars är jag nöjd.

op: Lite smäckig känns den, men annars känns den skitbra.

RvS sa...

Ja, just det känner man ju igen. Kör alltid med seriebildtagning som inställning (måste ställas in varje gång) då tar den 6 bilder per gång (Nokia N70:an alltså) och då kan man få en bra och oskakig bild! ...om man nu fotar från cykel vill säga, annars e det inte såfarligt.

Johnny sa...

rvs: Själv skulle jag inte fota från en cykel, eftersom det inte är min mobil.