söndag, juni 28, 2009

Overkligt

Märkligt, en skum osäkerhetskänsla. Mitt rum låg i mörker (eftersom det är onödigt att ha lampor tända i rum man inte befinner sig i) och jag tänkte kolla upp en sak på datorn. Det var reklampaus i Dexter-maratonet på sexan, och nu sträckte jag mig efter lysknappen. Jag tvekade, handen stannade upp. Av någon anledning blev jag riktigt osäker på huruvida det skulle tändas; jag fick liksom för mig att lampas skulle gå om jag tryckte.

Såklart gjorde den inte det. Mörkret blev till ljus och jag gick fram till datorn och satte mig. Nu mindes jag inte riktigt vad jag skulle kolla upp, så jag skrev det här istället. Varför trodde jag att lampan skulle gå? Det fanns inga skäl till att den skulle göra det eller till min plötsliga övertygelse. Nu när jag skriver detta känns hela episoden snudd på overklig, men den inträffade nyss.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

7 kommentarer:

aaa sa...

Jag gillar verkligen säsong 1 och 2.. 3an var inte lika bra. Kan inte säsong 4 av Dexter komma snart! :(

Nergfol sa...

Haha! Ibland får man sånna tankar... Och om det då inträffar så tror man genast att man har någon sorts övernaturlig kraft. Om det inte blir så, så känner man sig lite dum istället..! :P

Anonym sa...

Kanske en känsla till en tidigare inträffad händelse.Eller Deja Vu (föraning) som man kanske också skulle kunna kalla det.Did you take the Blue or Red pill !?. :)

Spirit

Magnus sa...

Apropå overkligt ljus och mörker: någon har visst bestämt sig för att Dantes Inferno ska bli datorspel med skön Counterstrike/Fallout-känsla ("we're bringing dante's vision of Hell to the gaming world"). Projektet presenterades på E3-mässan (datorspelens Cannes) nyligen: http://www.strategyinformer.com/pc/dantesinferno/

trailer/intervju: http://www.gamespot.com/pc/adventure/dariasinferno/video/6211918

Taglinen är given "Go to Hell". Undrar hur multiplayerläget kommer att se ut...

Johnny sa...

aaa: Jag har bara sett första säsongen - och hälften av andra. Hittills är den bra.

nergfol: Jag fick skumma vibbar om revor i universums väv. :-)

spirit: haha - ja det kändes verkligen som att jag hade tänt en lampa förut. ;-)

magnus: jag har sett trailern. hoppas nån av ungarna köper't så att jag kan titta på.

Magnus sa...

Johnny: Har de datorer med tillräckligt maffiga specifikationer? Det här ser ut som något som kräver typ 2 gig ram och senaste grafikkortet...Mine egen stationära dator är bara halvägs till det, jag har rätt begränsad erfarenhet av datorspel men det skulle vara coolt att testa t ex några av de här post-nuke-spelen som har kommit, Fallout 3, S.T.A.L.K.E.R. eller Nuclear Dawn (en projekterad modd till Half-Life som jag läste om för ett par år sen).

Johnny sa...

magnus: åha ... ja i så fall hamnar det väl på min dator. :-(