onsdag, juni 24, 2009

Typerna

"Left to our own devices, we instinctively draw people like ourselves, or to use a word that's almost taboo, people of our own race."


Så står det i lär dig rita-boken "Drawing People". I den boken finns en "Artist's Guide to Human Types", som är ganska kul att titta på. Själv liknar jag egentligen inte någon av de där typerna, och det är ju inte så konstigt eftersom de representerar nåt slags genomsnitt. Men om jag ändå ska försöka passa in mitt utseende lite grand så liknar jag - i alla fall i ansiktet - mest någon från norra Indien eller Pakistan.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / via

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med utseenden är faktiskt rätt så roligt (vilket tyvärr även Hitler tyckte).Om det ursäktas så har jag alltid tyckt att folk med härstamning från den slaviska kulturen har ett enormt fult utseende.Specielt gamla slaviska kärringar uj uj uj ... Själv då , jo tack , Arisk , blåögd och blond (hmmm nu var jag tyvärr inne på Hitler fenomenet igen) även om jag inte sympatiserar med denna folkindelning det minsta.Vi är alla olika , Thats the way it is.

Spirit

Johnny sa...

spirit: det vore ju rätt trist om folk såg likadana ut.