torsdag, juli 02, 2009

Dumburka

En av alla de tusentals oviktiga saker jag stör mig på är när andra kommer på ord som jag självklart borde ha kommit på för länge sedan.

Dumburkan.Via SvD hittar jag till en text av Dilsa Demirbag-Steen i Expressen, vilkens rubrik är: "Dumburkan?". Texten handlar om Sarkozys vilja att förbjuda slöja, och jag kan i stort skriva under på vad Demirbag-Steen skriver, så det är inte det, utan just rubriken.

"Burqa" - det borde ha varit helt naturligt för mig att koppla det ordet till den nästan femtio år gamla, nedsättande benämningen på tv-apparaten.

Jag borde ha kunnat associerat helt friktionsfritt där, för kopplingarna finns ju: Liten ruta att titta ut och in i - Fördumningen - Det gamla aprilskämtet där en damstrumpa skulle träs över tv:n. Alla ledtrådar som borde ha fått mig att "uppfinna" ordet finns ju där! Ja, för att inte nämna själva ordlikheten då.

Jag gillar inte att göra såna missar, och när jag ändå gör det misstänker jag alltid att jag håller på att bli gammal och trög.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Burqa kan ju annars vara ett ganska trevligt klädesplagg
när det bara behöver täcka ansiktet.

NetRunner V2

Ullah sa...

Ja, det var verkligen en kul ordvits. Nu skall jag läsa vad hon skrivit.

Johnny sa...

nr: Inga nakenlänkar please.

ullah: Så du är också en rubrikläsare :-)

Plastfarfar sa...

Off topic: Tog du bort ett sepiainlägg om någon som blåste skräp, eller behöver jag hylla min favoritfågel lite mindre intensivt?

Inlägget om Högdalen ser jag f.ö inte heller.

Johnny sa...

pf: Skumt. jag trixar lite med en annan blogg för tillfället, och det är möjligt att jag blandar ihop dem när jag trixar.