söndag, juli 12, 2009

Faran med toppmatad

Jag har alltid tyckt att den där jäveln, i filmen Shivers, som hoppar upp ur tvättmaskinen och biter tanten i ansiktet är väldigt lik en bajskorv.Nu kollade jag in den scenen bit för bit och ja, den är fortfarande väldigt lik en sådan.Själv kör jag med frontmatad tvättmaskin, så jag slipper kanske bli biten - åtminstone i ansiktet.

Shivers
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

Peace in mind sa...

Frontmatad regerar helt klart! Man vill ju inte gärna råka ut för dylika obehagligheter när man är så duktig och tvättar:)

Johnny sa...

Pim: Kankse därför bajskorvar och toaletter går så bra ihop - de är ju också toppmatade.

Magnus sa...

Här är en annan "top feeder", i dubbel mening: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mamenchisaurus_youngi_steveoc_86.jpg

Både skithögt placerad foderlucka och rum på toppen i näringskedjan. T. Rex fanns inte när den här levde, så de var nog ganska ohotade. Skrämmande varelse på nåt sätt, särskilt när man vet att halsen kunde bli uppåt 25 meter och svängdes runt som en kran mellan träden. Som en mix av elefant och supergiraff...

Den levde i Kina under juratiden.´En kopia av ett skelett håller på att monteras upp för en dinosaurieutställning i Tokyo.

Magnus sa...

Du hittar säkert släktet i alla fall men bilden heter alltså Mamenchisaurus_youngi_steveoc_86.jpg

Given för nästa dinosauriefilm.

Johnny sa...

Magnus: Jag kommer att tänka på en strof ur Fredmans epistel n. 81.: "Långhalsad och smal ..." Men så värst smal är den ju kanske inte - ja, förutom halsen då.