torsdag, augusti 20, 2009

fnul

Har du sett den här grejen på Nyligens framsida?Jag såg den igår, och undrade vad tusan det var. fnul, visade det sig vara; en frågelåda. Bra grej. Jag frågade en fråga därinne - och fick ett svar. Bra grej, som sagt, för ibland när jag vill veta något och inte orkar googla ihjäl mig brukar jag fråga på min egen blogg - nu tror jag att jag ska göra det på fnul i fortsättningen.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

8 kommentarer:

Magnus sa...

Min fråg: avrför är det så otroligt mycket positionering i köns- och ålderstermer i bloggvärlden som sedan förkläs till debatt? Frågan gäller inte dig, utan mera somliga medieblogare och hangarounds. Om Semenya fråntas sin medalj eller ifrågasätts hårt på grund av något i sin genetiska make-up - vi vet ju inte än men... - så kommer hon att bli nästa stora "starka-tjejer-mot-patriarkatet"-snackis på nätet. En svart translöpare som kränks av gubbsen, riskerar rånas på sin guldmedalj och om kan splas ut inför full arena, det är ju oemotståndligt! Den starka individen mot institutionerna (IAAF och idrottsvärlden), transan eller avvikaren mot männen. Perfekt!

Magnus sa...

Jag märker att det där lät surt men jag är upprörd över hur många talibanfeminister och ledarskribenter som plötsligt är beredda att sälja ut rättssäkerheten utifrån en klyschig bild av att "kvinnor kan inte ljuga om ett övergrepp, eller överdriva det" och en hopplöst vag definition av våldtäkt. Rolf Hillegrens uittalnden var visserligen korkade och sexistiska, men de tas som intäkt för att kräva något som närmast skulle bli lynchgjustis i fråga om sexualbrott, och alla protester viftas bort med at 'det får du inte säga för då är du en mansgris'. Jag ser mig själv som feminism, bryr mig om de hä frågorna och gillar verkligen inte höhö-mentalitet, det är just därför jag blir oroad av hur skamlöst en del använder Hillegrenstoryn. Och det handlar om ett medvetet iscensatt drev.

Johnny sa...

Magnus: Totalt ovanför och utanför min enkla blogghorisont - men kanske perfekt på fnul? :-)

Plastfarfar sa...

Magnus: Om du inte redan känner till daddys eller Genusmagazinet, eller varför inte Pär Ströms Genusnytt, så kan jag varmt rekommendera dem. De fokuserar på det du skriver om. Och det vi är drabbade av.

BeRKA sa...

Nu har även jag ställt en fråga.

Var hittar jag en fattig men talangful konstnär, som kan göra snygga bilder i sci-fi stil?

Intressant att se om man kan få ett svar.

Johnny sa...

BeRKA: Jag såg din fråga. Tyvärr kunde jag inte hjälpa dig.

nef sa...

Jag kan däremot svara på BeRKAs fråga med en enkel länk. http://engrafiteremit.wordpress.com
Det är drf:s lillebror. Hade min son en blogg så skulle även han vara en del av svaret. :)

Johnny sa...

nef: Grym.