fredag, augusti 07, 2009

Labyrinter

I Danmark finns inte bara Legoland, utan även ett labyrintland: Labyrinthia. Eftersom jag inte kan danska så kan jag inte ta till mig sidans text helt och hållet, men som jag fattar det är Labyrinthia en slags tema-park med en massa labyrinter i olika fasoner och storlekar. En jäkla bra idé, om man frågar mig. Längst ner på sidan finns en liten presentationsfilm, och på Google Maps ser det ut så här.

Anledningen till att jag hittade Labyrinthia var att jag googlade på labyrinter. Jag ville läsa om de så kallade "Trojaborgarna", och om det möjligen fanns enklare varianter än den du ser på bilden här bredvid. Om jag hade lite tomtplats så skulle jag vilja tillverka en sån. Kanske med stenar - kanske av gräs. Men nu har jag ingen egen mark så jag funderar på skogen.

Ingen kan hindra mig från att lägga ut stenar i mönster i skogen, och det skulle ju faktiskt vara spännande för en skogsvandrare om han/hon stötte på en sådan. Fast jag tänker förvisso ofta på såna här projekt, och det brukar aldrig bli något av dem. Men det är kul att tänka på't i alla fall.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Mia Ankarvall sa...

Labyrinter påminner med om asiatiska stenträdgårdar, där man drar med en kratta i gruset i mönster så det ska se ut som böljande vågor. Jag har en liten på bordet, men behöver göra en liten lagom kratta. Det är verkligen hypnotiskt att sitta och dra gaffeln i den vita sanden. :D

Johnny sa...

Mia: Märkligt,jag bloggade om såna där så kallade zen gardens man kan ha hemma för ett tag sedan.