lördag, september 19, 2009

Animera ditt ansikte

MP CHANGE är en grej som animerar ansikten. Alltså, du lägger in ditt (eller nån annans) ansikte och sen följer ansiktet muspekarens rörelser. Och så kan du lägga hår och skägg och en massa grejor ovanpå. Tyvärr kan man bara spara resultatet som en bild - man kan inte bädda in animationen på sin blogg. Men jag löste detta genom att använda (det otroligt lätta och smidiga) programmet Screenr. Screenr är en program som spelar in det du gör på skärmen. Man kan välja hur stor yta man spelar in. I normala fall kanske jag bara skulle ha spelat in själva ansiktet här, men jag breddade ytan så att du ser hur MP CHANGE funkar.



Det du spelar in med Screenr kan du förresten skicka direkt till din Twitter, men jag körde min film genom moviemaker eftersom jag tyckte det var tråkigt utan ljud.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / via

6 kommentarer:

Larsson sa...

Som vanligt - original är bäst! ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

Larsson: :-)

RvS sa...

Testade denna igår, och det är helt sjukt hur bra den funkar. Oftast är sådana där sidor lite sådär. Men en mörk bild på mig (med en halvt ansikte på en kompis brevid) blev nästan perfekt på bara mitt ansikte.

Automagiskt.

stationsvakt@gmail.com sa...

RvS: Eller hur. Det finns många liknande tjänster, men den här var ovanligt bra.

Magnus sa...

Visst ser det här fotot av Grönlands sydspets Kap Farvel ut som en sjödrake som plötsligt sticker upp sit huvud ur oceanen och blinkar med ena ögat? http://tinyurl.com/mqgd2g

Borde försöka göra en filmsnutt med det, men då behöver jag nog lära mig mer om morphning...

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Du kanske kan göra en animerad gif: Din bild+Din bild med ett halvöppet öga+Din bild med ett helöppet öga. Du kan använda gickr.com