söndag, september 27, 2009

Lördagen har blivit söndag

Vaknade vid halv åtta på morgonen. Fan, jag måste komma ihåg att vrida persiennerna åt rätt håll innan jag går och lägger mig. Felvridna släpper de ner uppväckande solstrålar* på den sovande.

Snäckorna (eller om man vill kalla dem sniglar) börjar bli ett skämt. Akvariehandlaren gav mig några såna när jag köpte räkorna - bara ett par små räkor är ju faktiskt lite ynkligt, det tyckte både han och jag. Men nu är de inte längre bara några - de har fördubblat sitt antal. Jag tror de äter upp mina växter de jävlarna, men dessvärre kan jag inte förmå mig till att slänga bort dem.Storstädade igår. Jag höll på timme efter timme. Det jobbiga med städande är inte själva städandet utan vad man ska göra med sakerna som kommer i dagen; en tygpåse till en spikmatta, vars placerar man en sån? Eller en bordslampa utan lampa? Eller alla gamla mobilladdare?

Jag avslutade dagen med att klippa mig. Jag använde min alldeles för gamla hårklippningsmaskin. Den väger ett ton och är allt annat än sladdlös. Har man som jag - tunt hår uppe på huvudet - så är det knepigt. Dessa hårstrån böjer sig som rön i vinden och vill verkligen inte fastna i klipparen. Resultatet blir att man ser ut som ... ja, en grästuva eller nåt.

Närmast på schemat nu är att jag ska läsa den här bloggposten, och sen tar jag ett bad. Och sen får jag se.
---
Läs även andra bloggares åsikter om
---
*När jag kollade efter felstavningar i det jag hade skrivit såg jag att jag hade råkat skriva solstollar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det du kan göra (bortsett från att klämma ihjäl överflödiga snäckor) är att mata dom om du vill ha kvar växterna. En bit kokt morot, någon grön ärta, en liten snutt broccoli eller annan grönsak som blir över.

Johnny sa...

mrarboc: Jag är lite osäker på vad jag ska våga släppa ner i akvariet. Hittills har jag bara haft i ekblad. Det är räkorna jag tänker på.

Anonym sa...

Jag har alltid frysta ärtor och morötter i frysen till min Ancistrusmal. Inga problem med räkorna jag hade, varken morötter eller ärtor är ju direkt utsatta även om fälten där de växt skulle vara besprutade. Zuccini och gurka brukar jag skala, det är ändå innandömet som är populärast.

Johnny sa...

mrarboc: Tack, då ska jag köpa några morötter idag.

Mickey J Barczyk sa...

Nu är det bara till att traska ner tillbaka till akvarieaffären och kräva att de ger dig barnbidrag!

Johnny sa...

Mickey: ja faktiskt ... i form av mat åtminstone. :-)