tisdag, september 01, 2009

Svinet

Typiskt, nu har även jag blivit smittad. Inte av själva svininfluensan, men av tanken på att tänk om jag får den. Som varande nån form av hypokondriker har jag ändå alltid berömt mig över att inte ha varit orolig för influensor och förkylningar. Nu, efter det där dödsfallet, märker jag mig hålla andan på pendeltåget, och att inte ta i saker eller nudda vid människor i onödan. Och när jag kommer till jobbet sneglar jag efter de där flaskorna med alkoholgelé som jag såg överallt förra veckan och som jag då störde mig på.

Det är inte själva faktumet att nån dog av "svinet" som har fått mig så här, för folk dör även av vanliga influensor, utan jag misstänker att all den där propagandan som i flera månader har sköljt över oss till slut har tippat mig över kanten. Nu i morse kunde jag inte riktigt koncentrera mig på ljudboken medan jag färdades till arbetet, för tankarna rörde sig hela tiden åt det löjliga: Tänk om jag inte får vaccinet i tid.
Fan också!
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / svd, svd, dn, ab, ab

7 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Great minds think alike - jag har också skrivit ett inlägg om "svinis"

Mrs Li sa...

Jag vet. usch.

Jag som aldrig brukar oroa mig.

Hua.

Johnny sa...

Alexandra: jag trodde du bara skrev om Maria Abrahamsson . :-D

Mts Li: Ja hua ... hua hua hua!

Anonym sa...

Jag skrev precis om samma sak jag med. Hysterin i media får folk som i vanliga fall inte oroar sig att bli alldeles nojiga. Jag har haft ont i kroppen, varit hostig och småsnorig en vecka nu, gissa hur många gånger jag bara väntat på att det ska slå till på allvar och jag ska dö....

Johnny sa...

cattasbubbla: Såg det, att du skrev.
Fast om du har turen att inte ha knasiga imunnedsättande sjukdomar för övrigt blir det nog bra med dig.

Terra sa...

Man ska ju ha i beaktning att killen som dog led av en "hemlig sak" som bidrog till hans tillstånd. Det finns få saker som folk vill hålla hemliga förutom den immunförsvarsnedsättande sjukdomen AIDS. Så lider du inte av det så är det inget att oroa sig för. Du tillhör på intet sätt riskgruppen.

Johnny sa...

Terra: jag tänkte också aids. Eller möjligen nåt knark eller alkoholrelaterat.