onsdag, oktober 28, 2009

ALICE IN ACIDLAND

Alice in Acidland från 1968 verkar vara den typen av film som ger sig ut för att vilja varna för nåt farligt, men egentligen bara vill visa upp tjejer i bikini samt ungdomars depraverade uppförande i största allmänhet. Den finns på YouTube uppdelad i fyra delar: 1 / 2 / 3 / 4

Pallar man inte med en sån film men ändå vill få reda på hur det gick för Alice kan man hoppa fram till 8:25 i den fjärde filmen.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Den Ystre sa...

Jag har för mig att det finns en hel genre sånt här från slutet av 60-talet. "acid-"-filmer med mycket nakna tjejer. Inte så ämnad för hippiesarna själva som för de välklädda kortsnaggade gubbarna som nyfiken fluktade på ungdomsrevolutionen..

Johnny sa...

Den Ystre: Genren har säkert nåt namn, typ undervisnings-mondo, eller nåt.

Urban sa...

Du har ju skrivit rätt, sexploation just den grenen av explotation-filmer.
Den obestridda mästaren för den förstnämnda Russ Meyer inte att förglömma. Med klassiska filmer som: Faster, Pussycat! Kill! Kill!, Vixen!, Supervixens, Beyond the Valley of the Dolls.

Sedan vill jag upplysa om att det fanns stora mängder förväntansfulla 14-åringar i publiken också. Dvs de som hade lyckats passera som 15-åringar, som åldersgränsen var.

Johnny sa...

Urban: fast det är är ju inte riktigt Russ Meyer-stuk, utan på nåt vis mer släkt med de svenska så kallade upplysningsfilmerna.

Urban sa...

Som Nyfiken-filmerna då med andra ord?
Annars så fanns det utländska också vid den tiden som informerade om olika könssjukdomar. Ja själva information var mer lite kort utan fokus låg kanske mer på hur man kunde få dem rent praktiskt.
Har för mig att det gick lättare att få dem genom den då hårda censuren om det var en upplysningsfilm.

Slås av hur många skitfilmer man tittade på i de tidiga tonåren med kompisar.
Längst fram brukade alltid snuskgubberna sitta. De där med långa rockar fast det var sommar.
Tog ett bra tag före vi förstod vad de gjorde där :-)

Tekrånglat sa...

Göta Petter vilken snygg plansch.

Johnny sa...

Urban: "Slås av hur många skitfilmer man tittade på" - Tänk om man hade fått en spänn för alla skitfilmer man har sett, då vore man rik.

Tekrånglat: Den här sidan är en guldgruva:
http://www.wrongsideoftheart.com/