måndag, oktober 19, 2009

Böcker jag har läst och böcker jag inte har läst

Jag fick för mig att scanna. Men vad skulle jag scanna då? Skulle jag scanna något viktigt och nyttigt eller skulle jag scanna vad som helst? Det fick bli något mitt emellan.

Min bokhylla dominerar rummet. Mängder med böcker i dubbla rader. Många har jag köpt. Många har jag fått. Många har jag hittat. Och jag har faktiskt läst många av dem också. 'Jag scannar några böcker', kom jag på.

Vilka böcker skulle jag ta då? Skulle jag gå på ovanligt snygga omslag? Skulle jag gå på oväntade böcker? Skulle jag scanna böcker som visar upp att: Ojsan då, vilken finfin och komplex boksmak den där Johnny verkar ha' ?

Så här gjorde jag. Jag tog de böcker som var lättast att sträcka sig efter från datorstolen. Den totala bristen på ordning och system i bokhyllan garanterade ett totalt random-resultat blev jag strax varse.James Hadley Chase-boken "Du ska ändå dö" har jag inte läst. Jag har nog inte ens läst baksidestexten på'n. Omslaget tycks utlova rafflande action, men fan tro't.

Peter Nilsons "Hem till jorden" har jag n a t u r l i g t v i s läst. Precis som alla hans böcker är den mycket bra.

Maja Lundgrens "Pompeji" har jag läst. En väldigt speciell bok. Den är tunn som en liten älva om den står bredvid tegelstenen "Myggor och tigrar" (som även den är mycket bra) och läses därför ut snabbt. Bra att ha i väskan förresten, man kan ströbläddra i den som i en diktbok.

Lauziers "En ynglings memoarer" har jag läst. Det är förvisso ett seriealbum, men den får räknas som bok. Det var mycket länge sedan jag läste den nu, men jag minns att första gången så tyckte jag den var jävligt bra.

Bertrand Russels "Filosofins problem" har jag inte läst. Borde jag det?

---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bertrand Russel: du kan förstås läsa honom, men... eh... hm...

Johnny sa...

anonym: Precis vad jag känner: "men... eh... hm..." :-)

Anonym sa...

Det är precis meningar som "Jag fick för mig att scanna." som gör att jag älskar din blogg.

Johnny sa...

Magnus: Vad bra. Tack. :-)