onsdag, oktober 14, 2009

Första snön

I Skogås var det bara kallt, men ingen is vad jag kunde se. Däremot inne i stan, där var det isigt på asfalten. Jag fick hasa fram på det där träningsvärksframkallande viset man måste göra så här års, åtminstone om man har blanka sulor.

ja se det snöar.

Vid pass tio över åtta förmörkades plötsligt himlen. Nä förresten, den förljusades, för då föll snö. Nu, en halvtimme senare, har fallandet slutat, och av snön syns inga spår. Men det är i alla fall roligt att uppmärksamma årets första snö. Just varför det är det vet jag inte, det bara är det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer:

Elisabet sa...

Men inte i Ystad.

Lite kyligt, men härligt fint är det idag.

Vi hade knappt en enda snöflinga i fjol och jag avstår gärna i år också .-)

jansson sa...

Inte ens här uppe har vi fått den första snön. Men väldigt mycket kyla och is och fantastiskt vacker väder!

Johnny sa...

Elisabet: Håller med - ju mindre desto bättre.

Johnny sa...

jansson: Det kommer, det kommer.

Anonym sa...

Fast nog behöver man liiite fantasi för att kalla det där snö!

Johnny sa...

mrarboc. Det VAR inte mycket till snöfall .. förutomutom under en liten stund.

Magnus sa...

Det ska komma på fredag enligt våra oflebara meteorologer.

Stockholm och ända nedåt Halland, i Kalmar mm. Utklippan kanske klarar oktober...

Sen blir det säkert smältning igen men jag tror på en kall vinter och det bl a på grund av rekordlåg solaktivitet -- när som helst går även PDO in i en negativ fas. Det är enligt SMHI tidigast -20 grader C i Sverige sedan 1949 -- jaja, det är bara väääder -- och oerhört många är de forskare och klimatforskare på toppnivå som inte tror på hot från förstärkt växthuseffekt.

Även snökaos i Centraleuropa, men medierna verkar inte uppmärksamma det alls. Man kan undra varför... "Ansvar" inför det Köpenhamnsmöte som avser att minska våra ekonomier med många procent av BNP, som kan trigga recession med svält för fattiga mm, kanske?

Nu är faktiskt medeltemperatur enligt satellitmätning inte så låg (några tiondels grader över snitt), det är bara lite "konstig fördelning" av temperaturerna i bl a norra Europa. Jag tror dock på kallare temperaturer globalt kommande decennier, vilket såklart kan brytas enskilda år och lokalt.

Den CO2 vi släpper ut motsvarar cirka 1/30 av naturlig CO2-omsättning mellan hav/land resp atmosfär, och undersökningar visar att havens förmåga att ta upp CO2 inte fösämrats. En visade t o m att den ökat; CSIRO.

Sorry att jag blev lång som vanligt.

--
(För övrigt anser jag att Mehdi Ghezali enligt USA:s uppgift togs i ett terror-träningsläger samt att Helana Benouda ljuger mer än en borstbindare.)

Johnny sa...

Magnus: "Sorry att jag blev lång som vanligt." - Då svarar jag kort: "Det finns inget dåkigt väder, bara dåliga kläder". :-)

Johnny sa...

dåligt heter det, inte dåkigt.