lördag, oktober 31, 2009

I höstliga omgivningar

Jag var uppe och gick i ett skogigt område denna hösteftermiddag. En höjd. En skylt sade att det var ett gravfält däruppe, men jag såg bara stenbumlingar här och där lite utspridda. Kanske var det gravarna.

Jag hittade en gammal vagn av nåt slag, halvt övervuxen. Säkert hade den stått där, hjullös och jävlig, i evigheter, för metallen var rostig och träet grått och sprucket.På vägen bort mot höjden plåtade jag ett träd. Fan vet varför, men det såg lite mystiskt ut på nåt sätt.Den här kanske fem meter långa metall-regeln låg i en lövig backe. Hur länge den hade legat där vet jag inte, men nu var trädrötterna i alla fall på väg att växa över den.En tomt en bit ifrån. Denna gamla buss stod där och såg ganska flådig ut.I krokarna finns ett gammalt krutbruk. Jag gick förbi en skruttig byggnad som möjligen hade tillhört det. B - 30, en gång i tiden betydde B - 30 något för någon. Antagligen inte längre.Allt var drypande fuktigt den här dagen, så att sätta sig i fåtöljen var inte att tänka på. Annars hade det kanske varit mysigt att göra det. Jag kunde sitta där med utsträckta ben som nån slags Tom Bombadill och betrakta hela skogen som mitt vardagsrum.Jag plåtade ett par hål också, men dem lägger jag upp vid tillfälle.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

crex sa...

Snygga bilder. Lite mer jobb med efterbearbetningen så är de toppen.

Sanna sa...

Wow vilka bilder. Häftiga ställen du hittar. Jag har själv kommit på mig med att kolla lite extra på håligheter vid speciellt kyrkor. Men med rädsla för att se något jag inte vill se så blir det iaktagelser på håll, än så länge. Men du har tänt en fundering och en äventyrsinstinkt i mig.
Nice. Keep up the good work..
Ha det en bra dag.

Johnny sa...

crex: De är efterbearbetade. Problemet med mig är att jag inte vet när jag ska sluta.

Sanna: Du behöver nog inte vara rädd. 999 av tusen hål innehåller inte ett dugg. :-)

crex sa...

Jag brukar följa en foto-blog, Chromasia. Ibland lägger han en länk till den obearbetade bilden så man kan jämföra. Mina egna bilder brukar se ut som hans obearbetade, trots att jag försöker piffa upp dem ... Bildbearbetning är en vetenskap.

Elisabet sa...

Skitsnygga bilder, jag hajade till direkt. Brukar du ha ramar runt dina bilder? Ursnyggt blev det!

Johnny sa...

crex: Chromasias hd-bilder var ju grymma. Ja det där med efterbearbetning är verkligen en vetenskap, få förunnad att klara av.

Elisabet: Tack. Ibland ramar jag in och ibland lägger jag skugga bakom. Men oftast inget.