måndag, oktober 19, 2009

Nördigt med Repmånad-dialog

Kom just att tänka på en lustig grej från i lördags. Jag var på typ en fest, och hon som hade den bad mig skicka fodralet i vilket hon förvarade sin musik. Jag passade på att kolla in vilken musik som fanns däri. Vafan ... Repmånad?!

Varför har du Repmånad? undrade jag, och hon svarade att hon hade fått den i en tidning, eller nåt i den stilen. Den ska vi spela, sa jag, för jag hade ingen aning om hur soundtracket till den lät, och varför man över huvud taget hade gjort ett sådant. Men, tänkte jag, det kanske var bra musik i den filmen.Skivan sattes på och ljudet kom igång. Vanudå, det där öppningssoundet som låter när SF-loggan dyker upp (Tata tata ta taaa). Snacka om överkurs, tänkte jag. Sen var det lite musik, men det lät fasen inte som nåt jag hade hört. Sen var det snack - dialog. Jamen vad är det här för skit? frågade jag henne.

Jag hade druckit vin, så tankeförmågan var antagligen inte på topp. Efter att jag med rynkade ögonbryn och halvöppen mun hade tänkt färdigt slöt jag mig till att en sån här skiva görs nog till hardcore-fansen, de som verkligen vill ha med allt - både dialog och musik. Snacka om nördigt, tänkte (och sa) jag.

Till slut upplyste man mig om att det var en dvd-film jag hade stoppat i cd-spelaren*. Ridå.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,
---
*(tydligen tjänstgjorde en dvd-spelare som cd-spelare. Men det fanns ingen tv i närheten).

12 kommentarer:

Anonym sa...

En CD-spelare som kan spela upp ljudet från DVD-filmer? Du skarvar inte nu va?

Johnny sa...

mrarboc: Hennes cd funkade inte som den skulle, så man satte skivorna i en apparat under stereon. Antagligen var det en dvd.

Anonym sa...

Ahhhh! OK!

Johnny sa...

mrarboc: Nu ser jag förresten att jag satte pilen lite fel. Det verkar vara en dator den pekar på. DVD:n stod under den.

jansson sa...

En av tidernas bästa filmer!

Johnny sa...

jansson: Jag gillar sällskapsresan bättre.

jansson sa...

Ja, det gör jag också. Men et gör ju inte repmånad sämre:)

Johnny sa...

jansson: Nä, det har du rätt i.

Magnus sa...

För några år sen bodde jag granne med en radioamatör, och när man lyssnade på vanliga hederliga SR på kvällen kunde man plötsligt höra hans röst (som bröt på finska) glida in på bandet "Hej, de' e' Leif här, för perkele! Kom" Det blev någon slags interferens... ;)

Johnny sa...

Magnus: Synd att du inte spelade in honom. Du kunde ha gett ut det på skiva. :-)

Magnus sa...

Johnny: Javisst, skulle ha samplat och loopat honom - och klippt det mot något ring-inprogram med en partiledare. ;) Han är förresten finlandssvensk, inte finne - från Österbotten - men han har de här mjukt släpiga l:en och vokalerna.

Johnny sa...

Magnus: Sen kunde du ha auto-tunat honom, typ så här:
http://tinyurl.com/ylgr9lp