onsdag, november 18, 2009

Barn, katter, ris och Egypten

Jag brukar vanligtvis inte lägga upp bilder på gulliga ungar och katter här, men den här bilden (hittad här) var så kul att jag gör det ändå.Ett par andra saker:

Jag pratade om riskokare med iranskan på jobbet. Jag funderar på att köpa en ny (den tredje i ordningen - de pajar för mig) och jag undrade vars hon brukar köpa sina, och var de är billigast. Hon berättade att hon köper sina i Iran. Det finns fler sorter att välja på där. Den där skorpan som ibland blir längst ner i det kokta riset, det som jag betraktar som misslyckat, det är för henne eftersträvansvärt. Hon kokar nämligen inte bara med vatten, utan med smör, olja och kryddor. Skorpan blir därmed mättad med smak, och riskokarna i Iran finns i fasoner som låter en välja hur pass "bränd" skorpan ska bli. Finns den typen av riskokare i Sverige också?

Brorsan har varit i Egypten. Han kom hem för en vecka sedan och jag har undrat varför han inte har lagt upp bilder ännu. Jag menar, det är ju viktigt! Till slut kom han till skott, och han valde bildspel som visningsform. Själv hade jag kanske valt youtube, då man hade kunnat se bilderna i helskärm, men han valde bloggers filmuppladdning, så det blir i det lilla formatet. Kul att titta på i vilket fall som helst.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

11 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag har sett såna riskokare på en affär i Göteborg som heter Orienthuset. (Var lite sugen på att köpa en, men vi har redan så fullt i köksskåpen.) De finns säkert i butiker med "invandrarmat" även i Stockholm!

Översättarhelena sa...

Den där skorpan heter förresten nåt i stil med "tah dig" på persiska. Kan vara bra att veta vid eventuell riskokarshopping!

Johnny sa...

Ö-helena: Tack, vad bra att få veta att det kanske finns. "tah dig" lät kul. Uttrycket "ta dig i arslet" låter ju så trist, och nu kan jag byta ut det mot "tah dig i riskokarn". :-)

Plastfarfar sa...

Finn det något sätt att slippa skorpbildningen?

Johnny sa...

pf: Om man har en vanlig riskokare och kör med vanligt standardris så gäller lite mer än lika mycket vatten som ris - då ska man slippa skorpan. basmatiris kräver ännu lite extra vatten.

Anne-Sofie sa...

En vidrig bild tycker jag, vad är det för kul med en halvstrypt katt?

Johnny sa...

Ann-Sofie: Tja .. när du lägger upp det så .. men jag kan inte tänka mig att den tog nån skada - då skulle de nog inte ha lagt ut bilden.

Terra sa...

Jag är som kattägare inte heller direkt road av bilden... Med tanke på hur illa katter ofta far i just barnfamiljer där de är leksaker som slängs ut så fort de blir vuxna. (var tror folk alla "vilda" katter kommer ifrån i våra samhällen)

Men så är jag på ett gnälligt humör idag :P Ignorera mig.

Johnny sa...

Terra: Lustigt, jag tänkte inte alls på att bilden kunde vara chockerande på nåt vis. Antagligen säger det något om antingen mitt katt-kunnande - eller min förmåga till empati. :-o

Thelma sa...

Mmm, fantastiskt roligt med en katt som håller på att bli strypt. Och vad säger att katten inte for illa bara för någon idiot publicerade fotot? Någon valde ju att stå och ta kortet istället för att tillrättavisa ungen och se till att katten fick luft istället. Världen är verkligen full av idioter.

Johnny sa...

Thelma: Ja, som sagt, jag missade visst kattperspektivet där.