måndag, november 02, 2009

En populärhistoria-sida

Gillar man tidningar som Populär historia, Allt om historia och allt vad de möjligen heter (jag har dem som toaläsning, får dem av brorsan) så gillar man nog Heritage Key. Jag gillar den, och kan bli sittande långa stunder framför'n, läsandes och tittandes.

Min brorsa är i Egypten just nu. Han ska göra allt det man antagligen ska göra när man besöker det landet: Titta på pyramiderna, spana in sfinxen - ja, allt det där. Och så ska han kryssa runt på Nilen också.

På Heritage Key finns det hur mycket som helst att läsa om gamla Egypten, både i bloggform och som artiklar, och det ska jag tipsa brorsan om när han kommer hem. Så finns det videos också, till exempel den här.Själv är jag inget Egypten-freak alls. Jovisst, det är kul att se tv-program om gamla mumier och sånt, och jag gillade det gamla spelet Exhumed, men för min egen del håller jag mig nog till Rom och Bysans.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Christina sa...

Vilken underbar video!!!
Tack!

Johnny sa...

Christina: Visst såg hon ganska speciell ut också, på nåt vis, den där kvinnan i videon.

Christina sa...

Nu var jag tvungen att se den en gång till för jag tänkte faktiskt inte på hur hon sågu första ggn, utan det var så himla intressant det hon talade om. Och sen alla dessa fantastiska djurskulpturer överallt!

Hon ser snygg, skärpt och vacker ut...är det något särskilt du tänker på?
Hon hade väldigt tydliga läpprörelser :)

Johnny sa...

Christina: Nja, först såg hon ut som en transvestit. Sen som en egyptiskt staty. Jag tyckte hon såg intressant ut på nåt vis.

Christina sa...

Transvestit ?
Nja, hon har det där vackra kraftfulla utseendet som jag tycker är så tilltalande. Simone Signoret hade det också.

Johnny sa...

Christina: Jag menade inte transvestit som nedlåtande, utan just det där kraftfulla utseendet som du så träffande beskrev det som.

Christina sa...

Inte för ett ögonblick att jag trodde du menade det nedlåtande ;) Inte då.

Jag menade bara att jag upplever den här typen av utseende som så häftigt kvinnligt.

Johnny sa...

Christina: Det gör jag med. :-)