En stor grej just nu (Realtid, Metro) verkar vara "nyheten" att man käkar levande fiskar här och där i världen. Här är den chockerande videon.
Otrevligt, minst sagt. Nå, jag kollade runt lite på youtube efter liknande knasiga grymheter, och femtio sekunder in i filmen här nedan får man faktiskt se hur det går till när man tillagar sån där fisk.
Säkert gott, som nästan all asiatisk mat jag har ätit, men själv skulle jag nog ha ganska dåligt samvete efter att ha ätit en levande fisk.
---
Läs även andra bloggares åsikter om fisk, levande
12 kommentarer:
Jag kan ha fel, men visst äter man även ostron levande?
Lensbabie :D
Lensbabie: Ja det gör man - men ostron har inga ledsna Disney-ögon.
Ostron skall vara levande ja. De jäklarna håller emot som fan när man skall öppna skalet. Fast vem skulle inte göra det förstås?
Urban: Yoghurt är ju också levande mat, baj de vej.
Säg att det är några jäkla trickfilmningar!! Det kan omöjligt vara på riktigt!
Anne-Sofie: Tyvärr är det nog på riktigt.
Det var riktigt vidrigt att titta på.
Matilda: Det tycker jag med.
Men fiskar dör ju snabbt sen de kommit ur vattnet...?
Nu har jag inte forskat i det här, men jag tippar på att det bara är reflexer. Rensar man en aborre kan hjärtat fortsätta slå länge, och böra "slå" igen om man saltar det. Skär man huvudet av en huggorm (OBS! Olagligt numera!) kan det avhuggna huvudet bita och injicera gift bra länge om man är i munnen och petar. Man såg ju också i den andra filmen att ormbitarna rörde sig.
Dagens webbmeddelande (som jag fick nyss i en real player-popup): "Crooked vultures and Lady Gaga"
*ryser: vad är det som händer där borta?*
Ann-Sofie: det är nog olika mellan fisksorter det där.
mrarboc: Vi får hoppas att det bara är reflexer.
magnus: "realplayer" - ryser.
Skicka en kommentar