fredag, november 06, 2009

Ord på jäsning

Av nån anledning kom jag att tänka på frasen "Cirkeln är sluten". Finns det någon motsats till den? Är en kvadrat motsatsen till en cirkel? I så fall blir den nya frasen: "Kvadraten är öppen". När passar det att använda den frasen? Förmodligen aldrig ... men å andra sidan - kanske för det mesta.

Vissa dagar fastnar ord i mitt huvud. Ibland mognar de och byggs på och börjar spreta åt alla håll, men desto oftare ligger de och ruttnar och faller sönder i sina beståndsdelar och tappar all mening.

Jag har feber eller nåt (jag har just nu alla sjukdomssymptom man kan ha), och det kanske är därför jag tänker så konstigt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

6 kommentarer:

jansson sa...

Jag tycker lite såhär; en cirkel är alltid sluten, annars är det väl ingen cirkel? Därför är det där ett ganska dumt uttryck.

Man kan ju säga, halvcirkeln har blivit en cirkel, istället kanske

Johnny sa...

Jansson: "Halvcirkeln har blivit en cirkel" låter inte lika tufft och episkt som "Cirkeln är sluten". :-)

Peace in mind sa...

Vad är en öppen kvadrat isf? I min inskränkta värld brukar även dessa fyrhörningar vara rätt slutna...men jag kan ha fel...

(även om jag knappt tror det)

Förresten trist att läsa att mitt käcka krya på dig! häromdagen tydligen inte hjälpte. Vet faaan inte vad jag ska dra till med nu.

Johnny sa...

Pim: Du kan väl be till gudarna? :-)

El Rubio sa...

Triangeln är öppen kanske man kan säga - och det kan ju vara mycket trevligt så länge det inte är någon sjukdom, inblandad :-)

Johnny sa...

El Rubio: Fy skäms! :-)