torsdag, november 12, 2009

Upprepningsfasonen

Det finns en ganska fjantig företeelse inom filmen. När till exempel en explosion ska visas, ja då får vi se den om och om igen ur olika vinklar. Antagligen handlar det om att effekten var så dyr, eller att den i regissörens tycke var så cool, att den karamellen ska det sugas länge på.

På Google Video finns en film som heter The Galaxy Invader. Den är från 1985, men ser ut som tidigt 70-tal. I den filmen får vi se ett exempel på denna upprepningsfason. Det är en tant som slår en man med en trädgren. Det ser otroligt töntigt ut. Jag har försökt länka direkt till stället.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Man ser dessutom hur hon håller igen på slaget när det närmar sig nacken och att det som sedan tar, är ett annat som landar mellan skuldrorna.

Johnny sa...

pf: Haha. Det finns verkligen inget positivt att säga om den scenen. Dessutom är det märkligt vilken fart utöver stupet hennes slag ger honom.

Anonym sa...

Jag kan nog tycka att all upprepning i filmens värld är rätt töntig... tänker då på tillbakablickar, en påminnelse om vad som har hänt tidigare. Ungefär som att man inte kommer ihåg vad som hände för en halvtimme sedan. Undrar just om det påfundet kommer från TVs reklamavbrott. De är rädd att tittarna har gått på kisspaus mitt under filmen?

Dessutom har ju nyheterna anammat upprepningens konstform till sin fulaste potential... Rapporteringen av 11 september-attacken är ju ett praktexempel.

P-E Fronning sa...

:D Dockan de kastar ut över stupet är ju toppen! En riktig trasdocka.

Johnny sa...

paljettenq: det ligger nog en del i det där med reklamavbrotten.

P-e: Det är bara the Wilhelm scream som fattas. :-)

Josephine sa...

kul att du gillade foto't! De andra finns i yahoo-gruppen ;-)

Johnny sa...

Jos: ok.

Henrik Sundström sa...

:-) Kul inlägg!
Men en fråga infann sig: Kollade du igenom hela filmen - eller fick du tips av någon om scenen?

Johnny sa...

Henrik: Jag började titta på filmen, men förstod rätt snart att den skulle vara omöjlig att titta på. Då började leta efter godbitarna (dödandet). Jag hoppade hit och dit och hittade upprepningsfasonen.