måndag, december 28, 2009

Burnt Offerings - klart sevärdJag såg just en mysrysare, en sån som skulle ha passat finfint i en gammal tv ute på landet en mörk sommarkväll. Burnt Offerings heter filmen, och är en skön, murrig rackare från 70-talet. Läs om den på Wikipedia och se den sen, uppdelad i tolv delar (HQ), på You Tube: Burnt Offerings.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

10 kommentarer:

nef sa...

Oh ja! Allt med Oliver Reed är värt att se. Hur läbbigt det än må vara och hur äclkig han än må vara i sin roll så är han inderbar! :D

nef sa...

eh... mina fingrar verkar vara lite out of sync med tangentbordet så här mitt i natten, men jag tror nog att du fattade vad jag ville ha sagt ändå. :P

Ninja Dixon sa...

Allt som Dan Curtis regisserade är sevärt. Detta var en av hans gå icke-TV projekt dessutom, där han än idag anses vara den bäste.

Johnny sa...

nef: Oliver Reed har ett störande utseende/störande stil, men som du säger är han nästan alltid sevärd.

Ninja: Jag ska försöka hitta Tales of Terror nu, det står på schemat närmast.

Ninja Dixon sa...

Du menar Trilogy of Terror antar jag? :) Den sista historien i den filmen är briljant, och kopierade många gånger sedan dess. Bäst är nog ändå Stephen Kings novell Battleground, som filmatiserade mästerkligt av Brian Henson i serien "Nightmares and Dreamscapes" - där också TV-manuset skrevs av sonen till mannen som skrev Trilogy of Terror. Dockan som förekommer i den sistnämnda gör även en cameo i Brian Hensons version.

Ojdå. Nu nördade jag till det här! Sorry!

Johnny sa...

Ninja: Klart jag menade Trilogy of Terror. Finns det ens någon "Tales"? Battleground såg jag, den var skön. Jag laddade ner några avsnitt av Nightmares and Dreamscapes, helt okej.

Fred sa...

The Norliss Tapes är ett utmärkt pilotavsnitt till en serie som aldrig blev av - tyvärr, så piloten slutar med mååånga frågor :)

Johnny sa...

Fred: På tal om tape: the stone tape är ju ganska läskig på ett sjuttiotaligt tv-vis.

Fred sa...

Åh ja! The Stone Tape är lysande. Den är billig och ser ganska sunkig, men har ett dunder-manus och utmärkta brittiska skådisar.

Johnny sa...

Fred: Idén skulle hålla för en nyisnpelning - om rätt person gjorde den.