torsdag, december 10, 2009

Dålig på popåret '76

SvD:s quiz "Koll på popåret 1976?". Jag trodde jag skulle vara hyfsad, få en åtta-nio poäng sådär. Men icke.



Fyra av tio är ganska uselt. Jag var 12 år 1976, och det jag inte snappade upp i musikväg då borde jag ha lärt mig senare. Men icke, som sagt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

13 kommentarer:

Ingela sa...

Jag var några år äldre än du och borde alltså ha stenkoll på popmusiken det här året. Men mitt resultat blir 3 av 10. Att den enda fråga jag var helt säker på var den om "Ljus från Afrika" kanske kan antyda vad som hänt med min musiksmak vid den tiden. Och förklara det svaga resultatet på resten av frågorna.

Terra sa...

Ett quiz gjort av någon som verkligen har mer koll på vad som hände 1976 än på hur man gör ett rimligt quiz om det.

Plastfarfar sa...

Fyra rätt här också. Det ber jag, 50-talist, inte om ursäkt för. Frågorna verkar vara slumpvis urvalda från diverse tabeller av en som själv inte var med.

nef sa...

Hehe. Jag är ju typ 4 år äldre än du, och mitt resultat var 8 av 10.

Det jävliga var att det jag svarade fel på var frågan om Bowie's albumtitel och frågan om Elton John's duettpartner--dvs två av mina topfavoriter på den tiden. :P

stella sweden sa...

Är så gammal att jag hade NIO av TIO rätt, det är så att jag blir nästan rädd eller hur?!

Matildas fikarum sa...

Jag borde ha stenkoll eftersom jag var 15 år 1976, men fick bara 2 rätt. Rena lyckträffen, för jag fick vissa hej vilt på precis alla frågor.

Matildas fikarum sa...

gissa, inte vissa

Johnny sa...

Ingela: Vi skyller på frågeställaren, tycker jag.

terra: Ja visst kändes det ganska splittrat.

Pf: Troligen har du rätt i det.

nef: Bowiefrågan var en av de få jag var tvärsäker på. Det var min första Bowieskiva.

stella: Du är the quizqueen. :-)

matilda: Nåja, trots att både du och jag var rätt dåliga lär inte jorden gå under ändå. :-)

Magnus sa...

Håller med Terra, den som gjorde det här vet inget om hur man sätter ihop ett anständigt quiz men har däremot god tillgång på böcker av typ "Billboard Bible" och diverse webbsajter. Det är som om man skulle göra ett quiz om musikåret 1990 och öppna med frågan:
"Hon sjöng om att dansa naken i regnet, låten slog stort på dansgolven men sen blev det inte så många fler hits. Men den här sångerskan backade däremot i flera år ett av rockvärldens största band: vilket?" (rätt svar är Pink Floyd och frågan syftar på Durga McBroom, ena halvan av Blue Pearl, men det är enbart hardcorefansen som direkt känner till att hon också sjöng bakom Floyd)

Johnny sa...

magnus:nu blev jag tvungen att lyssna på great gig in the sky .

Magnus sa...

Johnny: Jo visst, Durga har den sortens röst. Väldigt bra sångerska, albumet hon gjorde med Blue Pearl är också helt okej. Floyd-killarna är med på "Alive" som också finns på Youtube.

Kommer du ihåg David Bowies "provokativa uttalanden om nazism och homosexualitet" som han gjorde när han anlände till Stockholm med Finlandsfärjan i april 1976? Formuleringen är Kjell Alinges, jag och en kompis hittade den i en gammal artikel han skrivit i När-Var-Hur. I England blev Bowies uttalanden ("I think Britain could benefit from a fascist dictatorship, actually I'd make a good dictator myself") kända som "the Stockholm comments".

Johnny sa...

Magnus: Ett bra uppslag för en tänk-om-historia. Hur hade allt sett ut om Bowie hade blivit diktator i england på 70-talet?

Magnus sa...

Johnny: No future for the Queen, kanske: ;) (eller tvärtom?)