onsdag, december 23, 2009

Här är mitt förslag

Den där jäkla bocken har brunnit. Är det Reine som har varit i farten igen?Men ärligt talat alltså, bocken är det enda Gävle är känt för, åtminstone vad jag kunde se på "hemsidan", så varför inte ta tag i saken en gång för alla?

Mitt förslag: Bygg en permanent bock i metall. En bock som inte ser överdrivet "julaktig" ut, eftersom den ska stå som skulptur året om. Den ska vara ihålig, och framåt jul och nyår dekorerar man den och fyller med brännbart material. När det är dags, kanske på nyårsafton, tänder man på den och gör en riktig show av saken, med artister och allt möjligt.

Dagen efter snyggar man till den igen, tills det är dags att klä den i midsommardekorationer och man gör något liknande showigt påhitt. Så skulle jag ha gjort, om jag bestämde över Gävle.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

Bengt sa...

Psst det är nog meningen att någon ska futta på den...litet grand som fyrverkerier överallt annars....

Johnny sa...

Bengt: Ja vad vore Gävle utan futtandet? Inte på kartan i alla fall.

Magnus sa...

Ditt förslag låter som en nybrutalistisk bock. ;)

Annars håller jag med Bengt om att det är en del av showen att bocken ska brinna, även om det nog inte var tanken från början. Är den försäkrad? Finns det något bolag som *vill* försäkra den?

Johnny sa...

magnus: Frågan är om gävles kommunalpolitiker - från blått till rött - är tillräckligt raffinerade för att räkna med bränningen. jag tror inte det. Jag tror de blir lika ledsna och överaskade varje gång det händer. men det du skrev att bocken skulle blöi nybrutalistisk, det tänkte jag med. Antagligen skulle den se jäkligt grym ut, om jag fick bestämma.