onsdag, december 16, 2009

Snygg skylt

Var ute och gick på rasten igen. Det är en bra vana jag har skaffat mig, för sedan jag slutade snusa har jag börjat gå upp i vikt. Men det är egentligen inte snus-slutandets fel att jag väger nästan 100 kg, utan felet är bröd, bröd, godis och bullar.

Nå, letandet efter nixoglyfer ger mig ett skäl att gå ut och röra på mig. Tyvärr är det ju Östermalm - trakterna kring tv och radiohuset - som jag knatar omkring på, och det verkar inte som att barnen ritar i snö där.

Det är ju, antar jag i alla fall, mest barn som ritar och gör figurer i snö, men östermalmsbarnen verkar inte göra det. Antagligen har de iPhone-applikationer att rita på istället, och jag får hålla mitt letande i förorten istället.

Men jag kom inte helt lottlös tillbaks från min promenad. Den här otroligt fina anti-hund-skylten hittade jag.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Monet sa...

Grattis till snusslutandet!! Jag VET vilken pärs det är att gå ifrån ett nikotinberoende. Heja dig, stationsvakten, som faktiskt insåg att det är viktigt att göra sig av med den värsta hjärtriskfaktorn i tid.

Vikten kan du ta i när nästa steg är passerat. Väger du 100 kilo idag kan du bestämma dig för att den målvikten aldrig mer ska uppnås och allt annat därunder är en SEGER!!

Försök skippa bröd, pasta, ris och potatis (hört det förut?) och ät mera kött, kyckling, fisk med grönsaker istället. Det fungerar faktiskt och är uppmuntrande när man behöver tappa tiotalskilon. Rolig och god mat är det dessutom.

Men, en sak i taget!
Lycka till

Johnny sa...

Monet: Det där med bröd, pasta, ris och potatis testade jag för ett år sedan, och det funkade verkligen. Jag tappade typ ett kilo i veckan, men i längden blev det dyrt att skippa i alla fall pastan.

Plastfarfar sa...

Själv har jag gått ner elva kilo sen årsskiftet utan någon hypad mumbo-jumbmetod, gammal stöt som jag är.

Jag äter mindre, tar aldrig två gånger och —det svåraste— låter bli kvällsmackan före sänggång.

Självklart är min tillvaro helt sockerfri. Cola Zero och nu Julmust Light gäller (Apotekarnes är det enda drickbara)

Johnny sa...

pf: Och det är mycket riktigt just sockret som är fett-skurken.