fredag, januari 29, 2010

Ett sånt där nytt apotek

Igår hittade jag ett nytt apotek, ett sånt där privat. Jag gick in och köpte Bamyl, och passade samtidigt på att fråga vad skillnaden mot ett gammalt vanligt apotek var.

- Ingen större skillnad, sa hon som jobbade där. - Jaha, sa jag. Tydligen skulle det kunna bli billigare också, med tiden, men än så länge var priserna likartade. På väg därifrån funderade jag om det fanns typ Bamyl och sånt på mitt ICA hemma, men väl där såg jag inget i den vägen. Är det ens tillåtet ännu?


Och på tal om att se saker, förresten, så såg jag två kvinnor klädda i sån där heltäckande niqab imorse, vilket var skumt då jag så sent som igår, i ett samtal om såna, hävdade att den här debatten om niqabars varande eller icke varande är löjlig, eftersom det knappast finns någon i Sverige som klär sig så, åtminstone inte vad jag hade sett.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Min ICA-butik har Bamyl, Alvedon och en del andra receptfria preparat som nikotinplåster. Så även OKQ8-macken. Priserna har jag inte kollat däremot.

Johnny sa...

mrarboc: Åhå, då ska jag fråga på mitt ICA. Det kanske är så att de har't, men gömt bakom disken av rädsla för tjuvar, som det funkar med batterier, rakhyvlar och kondomer.

Anonym sa...

Jooo, de butiker jag sett som säljer "apoteksvaror" har dessa på en hylla bakom disken.

Johnny sa...

mrarboc: Fast jag kom att tänka på en sak. Mitt centrum är rätt litet, men har ändå ett apotek. Det kanske finns en deal om att apoteket ska slippa konkurens?

Ullah sa...

Jag har hittills köpt Nasin på Willys en gång. Man fick be om det i kassan. Och två gånger har jag sett niqab-personer här i Göteborg. Men det var ett tag sedan. Om jag skall vara ärlig, måste jag berätta att jag kände mig djupt provocerad.

nef sa...

De livsmedelsbutiker som vill sälja receptfria läkemedel måste ansöka om det. Dvs de mäste få en "licens". Kanske din ICA-handlare inte orkar bemöda sig/anser att det inte finns ett kundunderlag?

Johnny sa...

Ullah: Jag blir inte provocerad, utan bara rynka-på-näsan-förvånad, så som man kan bli när man ser någon bete sig riktigt idiotiskt, men som man inte har nån makt över att säga till.

nef: Jag ska nog fan fråga på ICA imorrn.

Anonym sa...

Ha ha ... Finns inget i detta land som blivit privatiserat som i dags datum är billigare.Hälsa kärringen i kassan detta.

http://www.youtube.com/watch?v=5L5w3nzrbts

Pelle

Johnny sa...

Pelle: Nä det kanske vore för mycket att hoppas på.