lördag, januari 09, 2010

Shawnee Smith

Nu för tiden är Shawnee Smith mest känd som Amanda Young i SAW-filmerna, men hon har varit med riktigt länge. Bland annat var hon med i en klassisk John Candy-film, och 80:tals-nyinspelningen av The Blob. Hon har synts till lite här och där, fast man kanske inte har tänkt på't. Musiker är hon också.

Dock, det jag minns bäst av henne är som den knasiga tjejen Julie Lawry i tv-serieversionen av Stephen King's Pestens tid. Den serien såg jag för länge, länge sedan (den är från 1994), men nu var den rätt billig på cdon.com så jag köpte den. Jag tittade på den första halvan inatt och det var då jag mindes Shawnee Smith och hur hon var galen på ett sånt underhållande och roligt sätt. Jag klippte ut en tiominuters-scen, och kortade ner den till tre minuter, för att visa.

Bakgrund: Den lätt utvecklingsstörde Tom har fått ont i magen efter att ha ätit för många äpplen. Hans snälle - och dövstumme - kompis Nick går in i ett övergivet (nästan alla på jorden är döda) apotek för att hämta medicin, och möter där den knäppa Julie.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Ozjeppe sa...

Kul att du ägnar ett helt inlägg åt en av mina speciella hotties! Hos mig är hon dock mest minnesvärd som den lätt retarderade (och väldigt läckert klädda) sekreterar-assistenten till Ted Danson i komediserien "Becker"...

Johnny sa...

Oz: Den serien läste jag om på wikipedia, men jag har inte sett den.