onsdag, februari 03, 2010

Den kometrelaterade oron

Det var ett avbrott på datorn nyss. Plötsligt kom jag inte åt nätet. Det löste sig. Sånt här händer då och då. Ibland lägger mobilen av. Ibland slutar tv:n att funka. Ibland flimrar ljuset till. Det normala är väl, antar jag, att avvakta lite, och löser det sig inte automatiskt så börjar man felsöka. Med andra ord: Inget att oroa sig över.

Det lustiga med mig är att min första och helt ofrivilliga reaktion är ett stygn av oro. Trots att jag vet att man ska se filosofiskt på tekniska problem och glitchar så kommer den där snabba oron. Jag tror nämligen att en komet har hamnat i vägen för satelliternas tekniska/elektriska/whatever strålar.Nä, det är ju klart att jag inte tror det - egentligen - ändå är denna tanke den första som dyker upp. Lustigt, eller hur.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Det är väl förstås för att du hade tv:n påslagen och tittade på filmen Local Hero, den handlar om bl.a. om kometer ...?

Men du är väl på jobbet, kanske.

Johnny sa...

Elisabet: Oj, är den på tv? Jag är på jobbet. Fan, den har jag inte sett sen den gick på bio. Vill minnas att jag gillade den skarpt.

P-E Fronning sa...

"Ett styng" ska det nog vara säger jag inte för att vara wassersprinkler utan eftersom du är språkintresserad. Men det är inget att oroa sig för ;)

Anonym sa...

Jag fattar ungefär hur du tänker... jag är lite likadan. Om jag möter allt för många bilar på vägen så undrar jag om jag har missat en katastrof de alla flyr ifrån. Och jag min dumma människa är på väg mot faran. ;)

Johnny sa...

p-e: Du har säkert rätt. Tack för wassersprinkler , det ordet ska jag försöka komma ihåg att använda. :-)

paljettenq: Jag förstår exakt. :-)

P-E Fronning sa...

;) Det roligaste är när folk ska korrigera och säger "besserwisser heter det..." De flesta kommer på sig själva innan de slutfört meningen.

Johnny sa...

p-e: Haha, hoppas jag får tillfälle att använda't snart.