lördag, februari 13, 2010

Så får man gif-bilder att funka i Blogger

Det här är nog bara intressant för de som kör med bloggverktyget Blogger, såsom till exempel jag själv gör: I vanliga fall funkar det ju inte att lägga in animerade giffar direkt med bildverktyget. Jo okej det funkar, men bilderna slutar att röra på sig, vilket gör hela grejen meningslös. Så det man har fått göra är att man har lagt in bilderna i till exempel Picasa, och sen tagit bildens embed-kod därifrån, som man sedan har klistrat in i sin egen blogg. Jobbigt.

Nå, så här kan man göra. Istället för att logga in på det vanliga stället väljer man Blogger-ingången "Blogger in Draft" ("På prov i Blogger"). Väl därinne funkar det ungefär som vanligt, men med vissa små skillnader, varav en är att man får större valfrihet i vad man ska göra med bilderna. Till exempel storleken på dem; lägger man in en animerad gif och ser till att dess storlek inte är mindre än originalet, ja då funkar det.


Jag skulle förresten tro att Blogger in draft så småningom blir standard i Blogger. För den som är nyfiken på från vilken film dessa animerade giffar är plockade kan jag tala om att filmen heter "The Devil's Nightmare", och är från 1971.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Själv kör jag alltid Picasa-alternativet och såå jobbigt är det inte när man blir van. Jag använder det mest för att kunna ha lite större bilder...

Johnny sa...

P-E: Kör man med Blogger in draft hamnar bilderna direkt på Picasa, utan att man behöver gå omvägen dit. Testa så får du se.

Roger sa...

Live Writer? Bästa ever! Löser allt jobb med bilder och resiza osv. Grymt.

Johnny sa...

Roger: Den verkar finfin. Men tyvärr funkar den inte för mig. Jag bloggar för det mesta från jobbet, och där kan jag inte ladda ner några program. Däremot, om Live Writer kom i portable-version att ha på en usb-pinne, då skulle jag nog prova.