torsdag, mars 11, 2010

Trängtanten

Samma sak varje dag - år efter år - samma tant som tränger sig på bussen. Tanten ifråga verkar vara närmare 60 än 50, och hon ser alltid sur ut. Egentligen bryr jag mig inte om själva trängandet, eftersom det oftast finns sittplats åt alla ändå. Nej, det är beteendet jag stör mig på, konstigheten i det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

11 kommentarer:

Elisabet sa...

I min ålder, alltså .-)

Hjälp.

Från min utsiktspunkt i kassan ser jag precis samma sak; det är nästan alltid tanter i 70-80 årsåldern som har bråttom och tränger sig på och blir irriterade om det, av någon anledning, tar tid.
En gång sade en man i din ålder kanske ..., högt och ljudligt så hon hörde det .,. "ja, du har väl bråttom till jobbet förstås ...".

Johnny sa...

Elisabet: Jag tiger och blänger istället jag. :-)

Pumita sa...

Om jag kan så "brer jag ut mig" för att surtanten inte kommer förbi... på ren j**elskap! Och så går jag rakt på när jag stiger av t-banan, alltid! Det kanske inte får idioterna att ställa sig vid sidan av dörren nästa gång men skönt att pysa ut lite. =)

Johnny sa...

Pumita: Så gör jag med ibland, mot dem som förtjänar det. Fast märkligt nog brukar jag få dåligt samvete efteråt.

Pumita sa...

Du är en mjukis!
viskar: jo, det får jag också, men bara ibland... *hrm*

Johnny sa...

Pumita: Haha, ja, jag ä r en mjukis. :-)

PaljettenQ sa...

Det finns visst en trång tant i varje stad...
"Min" tant bor i samma hus som jag och hon åker ofta samma buss på morgonen, hennes beteende är väldigt analt. Hon MÅSTE på bussen först, även fast det sällan finns platser lediga. Sedan står hon och blänger på den som sitter på hennes plats (för alla reser sig för henne). Man vågar inte sitta kvar, hon ser ut att explodera om hon inte får sätta sig.

P-E Fronning sa...

Visst förekommer trängande tanter och trängande i alla åldrar men DET STORA FLERTALET trängsliga i både in och ut situationer är enligt min erfarenhet yngre förmågor av båda könen. Fort in i t-banevagnen så att den som snällt väntar på andra sidan de avstigande blir stående ännu längre. Och så de som smyger sig längsmed bussköerna och in. Eller de som tar sig in i busskön från fel håll... Som sagt, folkvett är en utdöende kunskap/förmåga/känsla.

Johnny sa...

pq: En sån som henne borde man egentligen förära med en flashmob. Alla reser sig upp när hon kommer och sjunger nåt för henne. :-)

p-e: "folkvett är en utdöende kunskap/förmåga/känsla" - Vettiga människor är en utrotningshotad art. :-)

Kerstin sa...

Bättre sjunga än att försöka uppfostra genom att vara lika ohövlig.
Har aldrig fattat de där surpupporna som ska ge igen istället för avväpna..

Johnny sa...

Kerstin: Det smidigaste för alla parter är förmodligen att man låter andras fasoner och beteenden rinna av sig som vatten på en gås.