onsdag, mars 10, 2010

Same skates as last year

Fyrkantiga staketpinnar, nersjunkna i den djupa snön. Eller: Gigantiska stavar, nerkörda genom ytan på en lavaplanet, konverterandes hetta till energi. Vad man ser handlar ofta om färger - och om fantasi.Fast här lär inga missförstånd uppstå. Det är ett skatbo. Trädet står mittemot där jag brukar stå på perrongen när jag väntar på pendeltåget.Jag såg detta bo byggas förra året. Från ingenting till ett fungerande bo. Det tog några veckor. Jag var lite orolig medan bygget pågick. Jag tänkte att närheten till pendeltåget (och dess kontaktledning) kändes ganska osäker.

Men det verkar ha funkat, för skatorna jag har sett den här veckan, petandes omkring i detta bo, har varit små - fjolårskalvar bergis, och det tyder ju på att det är ungar som återvänder till föräldrahemmet. Eller?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , / Jag vet att skata inte är skate, utan magpie.

4 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det var första gången jag sett ett tvåvåningsskatbo.

Johnny sa...

M: Det där har jag inte tänkt på. Kanske kameravinkeln luras. Kanske ser det bara ut som om de siter ihop. Det kanske är en meter emellan i djupled.

Nya Gubben sa...

Aww känns som du nån sett "Offside" där Torkel Petersson gör en fantastisk rolig roll. Bla kanstar han sina skor efter ett par skator och säger till en medföljande engelsman "fucking skates" :)

Johnny sa...

NG: Den har jag inte sett. Men har jag råkat säga likadant som han är jag glad, för han är jäkligt bra.