tisdag, mars 30, 2010

Vem hittade på chefs-bajsningen?

I aftonbladet kan vi läsa vad folk skulle göra om de vann 215 miljoner. Jag vet vad jag skulle göra, jag skulle låta uppföra en stor romersk "domus" - fast i funkisstil. Jag misstänker att det skulle kunna bli mycket magnifikt.

Men tillbaks till vad andra skulle göra: "Bajsa på chefens skrivbord". Japp, det är vad någon skulle göra, står det i aftonbladet. Hade jag hört detta för första gången hade jag blivit lätt chockerad, för det låter ju rätt äckligt, men det är inte första gången. I själva verket har jag hört talas om denna högsta vinsten-grej sen .... ja, åtminstone sen jag började jobba.

Det låter ju inte klokt, och frågan är om nån ens skulle göra detta. Egentligen är det mest ett uttryck det här, ett talesätt. Men var kommer det ifrån? Vem kom på't?
---
/ ab, sydsv, svd, exp

11 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Jag kom och tänka på ett rykte jag hört om den gamla rockgruppen Sweet och var tvungen att googla på "Sweet bajsar gröna lund". Resultat.

cruella sa...

Ja, och vad är det för stackars människor som i all stillsamhet lider så till den grad på sina jobb?

Johnny sa...

p-e: Usch ja, den grejen. Där slutade man gilla sweet, minns jag. Det kanske var så här förresten, att i sprit och knarkdimmorna trodde de att de hade vunnit högsta vinsten, och att grönan var deras chef.

cruella: Ja stackarna. Eller så är det bara vanlig illvilja det handlar om. :-)

Anonym sa...

Byggt en egen Gladiatorarena samt införskaffat avsugerskor som i de finare Romerska hemmen.

Spartacus Pelle

Johnny sa...

Pelle: Jag följer också Spartacus. Sådär, tycker jag.

Plastfarfar sa...

Hade inte Svenska Spel en reklamsnutt för ett antal år sen där en vinnare apade chefen som ville att han skulle jobba med något över helgen?

Johnny sa...

pf: Nu när du säger't ringer en liten klocka.

Plastfarfar sa...

Här är den! Sevärd!

Johnny sa...

pf: Jajust det. :-) Den är skitbra.

Anonym sa...

det va inte sweet som sket!det va chefen för råddarna.sen sa han till råddarna det här har sweet gjort !!så va deras karriär förstörd ..100%sanning

Johnny Söderberg sa...

Åfan! Där ser man.