tisdag, mars 30, 2010

Ett anti-råtthål

Vinterns bortdöende innebär visserligen en tillfällig dödsstöt för nixoglyferna, men hålserien går mot en ny vår. Den här lådan fann jag bakom den där båtklubben i närheten av djurgårdsbron. Det är en slags råttfälla.Eller fälla och fälla förresten, jag har faktiskt ingen aning om hur de funkar de här. Jag stoppade in kameraobjektivet genom hålet och väntade mig halvt om halvt att få se en död råtta. Men tyvärr, icke.Innanmätet ger ingen direkt ledtråd till hur fällan funkar. Nån som vet?

Hålserien: Stuprör, Kyrka, Skogås-hus, Bodar och träd, Pissoir, Dikesrör, Under bro-hus, Riddarholmskyrkan, Skogåsbunker, Två kvällshål, Ännu ett kyrkohål, Ett par hål i det fina vädret, Klarakyrkan revisited, Ett trädhål, Tankhål, Ett förvinterhål, Ett hål-hål, Ett rörhål, Ett brunnshål, Tråk-kyrkohål, Ett snöigt trädhål, Åter till Oscars, Blandade hål, Stughål och väggspricka, Ett toaletthål, Låthål, Hus-hål
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

12 kommentarer:

Larsson sa...

Nja, det är väl ingen fälla precis utan en trälåda med råttgift i. Råttan mumsar i sig giftet och knallar ut igen.

Johnny sa...

Larsson: Så lådans funktion är bara att skydda andra än råttor från giftet då?

Hanna sa...

för att hundar, katter eller typ småbarn inte ska få för sej att äta av det färglada giftet (som jag antar borde lukta gott iallafall för en råtta?) så har man knutit fast det inne i en låda!

Johnny sa...

Hanna: Då funkar det ända tills råttan får för sig att ta en doggy bag med sig därifrån.

Elisabet sa...

Det är hemskt med råttgift! Vi lade ut sånt när vi bodde på landet och hade stora, feta råttor som sprang ut och in i hönshuset och tog med sig äggen.

Men fy, så hemskt.

En morgon kom jag till hönshuset och såg vad jag trodde var en igelkott, men som visade sig vara en stor råtta som satt vid vattenskålen.

Den hade fått i sig av råttgiftet förstås och som jag förstår det förblöder dom och blir hemskt törstiga.

SOM jag grät och ångrade mig .., och jag sprang in och bad exet komma ut och slå ihjäl råttan.

Sen tog vi bort giftet. Aldrig mera!

I Turkiet minns jag en rostig badstege ner mot havet/vattnet och där satt/låg en stor råtta .., på väg ner till vattnet .., och folk såg den inte, utan gick obekymrat upp och ner för stegen, bara några cm ifrån råttan.

Johnny sa...

Elisabet: Råttor är fina. Jag har haft ett par stycken. Råttgift låter inte som nån direkt skonsam metod. Ett slags råtthål med en inbyggd giljotin, eller nåt liknande, vore bättre.

jansson sa...

Råttgiftet verkar blodförtunnande och man kan se det som att råttorna blir blödarsjuka och de får inre blödningar. Vår hund käkade råttgift en gång, ingen rolig period av ovisshet det.

Johnny sa...

Jansson: usch, stackars vovve.

Rackarns sa...

TYVÄRR ingen död råtta i? Herrejisses! ;)

Har faktiskt funderat på hur det gick med ert råttägande, nu ser jag ju att det blev av iaf. OCH att ni tydligen lyckats hålla er ifrån att köpa nya (ofattbart!)?
/Paula

Johnny sa...

Paula: Nån gång blir det en ny råtta, men just nu är det räkor som gäller.

Rackarns sa...

App, app, app! Någon gång blir det (minst) TVÅ nya råttor! Räkor kan ju vara gosiga de med... Eller? ;D

Johnny sa...

Rackarns: Jo, javisst, två naturligtvis.