onsdag, april 07, 2010

Skrivare?

Jag läser, på second-opinion, att svenska val är visserligen fria, men orättvisa mot de små partierna, vars resurser är begränsade;
"Valmyndigheten trycker visserligen valsedlarna efter beställning från partierna, men partierna betalar och distribuerar."
Alltså, inte för att jag någonsin har tänkt på det här problemet förut, men nu när jag gör det tänker jag: Skrivare. Alla vallokaler kunde vara utrustade med en skrivare, till vilken en liten dator med en enkel grafik på skärmen var kopplad. Och så trycker man bara på partiet man vill rösta på, och en valsedel trycks ut.

Eller?
---
Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är därför det är så förträffligt att vara politiker i Svea Rike i något av de större partierna när man kan turas om att sitta på makten med jämna mellanrum i all oändlighet och få de mindre partiernas röster inräknade i sitt eget för att komma till denna makt.Tror man kallar det för valfrihet och Demokrati eller något sådant.Och visst är det väl underbart när man som partiledare kan forma denna frihet och Demokrati utifrån sina egna önskemål oavsett vad omgivningen tycker eller tänker mer än en dag vart fjärde år. :)

Pelle

Mjömark sa...

Eller varför inte göra valet digitalt? Det borde inte vara så svårt. Kan man deklarera digitalt så...

Johnny sa...

Mjömark: Exakt, det undrar jag med.

Nissepetter sa...

Utskrifter är väldigt dyra i jämförelse med tryck. Det man skulle spara på är att inte onödigt många valsedlar trycks.

Sedan kommer ju frågan såklart. Vem ska betala för skrivaren, tonern och pappret?

Johnny sa...

Nissepetter: Allra bäst vore kanske att man går in i ett bås där det finns en skärm med partiernas namn och syboler på. Trycker på sitt parti, och sen har man röstat elektoniskt.