måndag, maj 31, 2010

Iväg till Myrorna idag

Jag var iväg till Myrorna i Ropsten idag. Det är en rätt stor Myrorna. Stor, eller åtminstone lång, är också rullbandet som leder upp från Ropstens tunnelbana. Bänkarna i backen mellan rullbanden är fascinerande byggda, tycker jag.Myrorna ligger i närheten av en massa oljegrejor, typ depåer eller raffinaderier eller vad det är, och jag kommer alltid att tänka på Stephen Kings "Pestens tid" när jag ser dem. I boken sprängdes såna.Den här skivan blev jag sugen på att köpa. Sedan slog det mig att jag inte har nån grammofon, så jag fotade den i stället.Jag köpte brallor. Beigea brallor blev det, såna som går jätthögt upp över magen. Jag gillar den fasonen på byxor, men min omgivning brukar ha synpunkter på det snygga i det. Nå, det skiter jag i.Jag fyndade. Peter Nilsons "Rymdväktaren" har jag förvisso läst både en och två gånger, men det är skönt att äga den."Tintin och de blå apelsinerna" är en Tintin-film med riktiga skådisar. Jag har alltid varit nyfiken på hur det ser ut, och fyrtio spänn kunde det ju vara värt att stilla den nyfikenheten. Den är från 1964. Tittar jag på dvd:ns baksida, på bilderna där, så är Tintin misstänkt lik Gunde Svan. Jag återkommer med en rapport när jag har sett den.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Lotten sa...

Oooooooooo, stoppa pressarna! Jag har sett "Tintin och de blå apelsinerna" på bio! Men jag hade ingen aning om att det skulle vara "otecknat" och var intill döden uttråkad hela filmen igenom.

(Men jag kan inte förklara varför jag såg filmen och i vilket sammanhang en biograf visade en så gammal, konstig film ... För ja, det måste har varit runt 1974--75.)

Johnny sa...

Lotten: Jag minns den från köande till andra filmer, från montrar med filmaffischer. Jag misstänker att den är grymt dålig .. nå, desto bättre. :)

Catrin sa...

Jag HADE den skivan när jag var liten! Älskade den!

Johnny sa...

Catrin: Jag kan förstå att du älskade den. :)

Ozjeppe sa...

Men jisses, jag såg den ju också på bio (biograf Rondo i Högdalen centrum) runt samma tid! Minns knappt nånting utom slutet där dupontarna får sig ett dopp, tror jag...

Johnny sa...

Os: Jag såg affischen i biografen Fanfaren i Farsta. Kanske en typisk förortsfilm.

Paul Näsström sa...

Den där tellevinken-lp:n har jag!!! Har lyssnat på den sedan jag var en liten valp bara! Den är underbar!

Johnny sa...

paul: Televinken var (eller ÄR) grym.