lördag, maj 22, 2010

Jesusmanifestationen - en film och några bilder

Trots ofriskt allmäntillstånd begav jag mig in till stan. Ett par Ipren gjorde att tillvaron blev tillfälligt farbar. Vädret var ju så grymt ju, så hade jag stannat inne hade ... ja, det känns helt enkelt fel att sitta inne i det här vädret.

Jesusmanifestationen verkar vara nåt i stil med 1:a maj, fast för kristna - rätta mig om jag har fel - och den tycktes äga rum idag. Jag var i kungsan, och det var dit alla tusentals kristna vallfärdade. Det blev en femminuters film.

Det är svårt att föreställa sig det, men alla kanske inte vill se fem minuters Jesusmanifestation-film. Tillhör du detta hypotetiska fåtal vill jag ändå uppmana dig att kolla in 1:50 och nån minut framåt, då håller jag nämligen kameran i höfthöjd utefter min sida medan jag tar mig fram genom folkmassan, det ser rätt kul ut.Det blev en del plåtande också. De här bilderna, till exempel.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / ab, SvD, DN

13 kommentarer:

Elisabet sa...

Här är en som tittade på filmen.

Inte i min vildaste fantasi visste jag att något sånt här förekommer .., fast jag är uppvuxen eller i alla fall, fast jag tillbringat så många kvällar som lillflicka med mamma på pingstvänsmöte.

Det här hade hon nog tyckt varit lajbans ,-)

Och många magar och rumpor blev det också.

Då looooog jag.

Johannes Forsblom sa...

Jag tror att vi ska ta Jesusmanifestationen med en stor nypa salt.

Själv deltar jag inte i Jesusmanifestationen trots att jag är en troende katolik.

Det är själva namnet som avskräcker mig och att det bara bekräftas när frikyrkofolk delar ut gratis saft på plattan! Och när sångare i kungsan hoppar jämfota för att de inte vill vicka på de syndiga höfterna!

Fattar dom inte att jag dricker öl och äter hamburgare och dansar till rock and roll?

Spektaklet är bara en manifestation för frikyrkosverige!

Johnny sa...

Elisabet: Alla dessa rumpor och magar - så måste det vara för de som är barn och vistas i folkmassor.

Johannes: Det fanns förvisso en massa Jesus-bikers där också. De körde nog rock'n roll-stilen.

Sanna sa...

Tittade också på din film. Kan lätt säga att jag fann stunden med magar och rumpor som mest underhållande det andra är mest skitsnack enligt mig.
Men du får plus för att du alltid gör såna intressanta utflykter Johnny.

Jakob sa...

Tack så jättemycket för filmen! Jag hade själv velat vara med på manifestationen. Fick närvara via radio istället. Men det känns som man fick en rätt så bra inblick i atmosfären och stämningen där genom din film, tack återigen! Höftfilmningen var helt klockren. Såg även en kompis där i folkhavet. :)

Karin på FOX sa...

Det var en djävla bra film!
Noterade alla Israelflaggor. Frimicklarna är de grövsta sionisterna, men bara i väntan på Jesus. Sen när han kommer tillbaka, ska han göra rent hus tror de.

jz sa...

På tal om Israelflaggorna. Att ta en aktiv sida i ett krig där tusentals dör, och som handlar om något så trivialt som att ge ett folks land till ett anant folk över deras huvud, och sedan mena att detta är korrekt, får mig att må illa.

Hur kan de kristna, som menar att de är de mest älskande av alla, vara så dumma, blinda och hatiska mot bögar, icke-troende och muslimer i allmänhet, samtidigt som de i princip är för krig... (Nej, svarar kanske den kristne, jjag vill bara att israel ska ha sitt land och palestina ge upp - WTF tror du dem krigar för? Jag är fan inte antisemit, men tittar man på fakta så blir det väl tydligt att judarna ska ut ur israel...)

Johnny sa...

Sanna: Tack, Sanna. :-)

Jakob: Vad bra. :-)

Karin: Själv har jag nollkoll på religion, vet knappt vad en frimicklare är.

jz: Tittar historiskt på saken blir det ännu krångligare; det är många som har gjort anspråk på den där lilla landplätten.

Anonym sa...

Well, they say there is a God for every thought and mind depending on what you feel for the world.I love my own God in my own way.Thats the way it is and nothing more.All these lost people who search for something and nothing there whole life like a lost child in a dark wood.How hard could it be to believe in something or anything in these days !?.I smile and i wonder if they are the same Homo sapiens as myself.Maybe, maybe not.

Pelle

Rutan sa...

Talaren i slutet lät som Carl-Johan De Geer. Men det tror jag inte att det var.

Johnny sa...

pelle: ja därom tvistar di lärde.

rutan: nä knappast. :-)

Mrs Li sa...

Stort tack för att du tog med mig på detta event!

De kristnas första maj. Bra där :) Det lät lite som en uppvärmning inför ett derby i inledningen.

Och så rumpor och magar.

Min kväll är gjord ;)

Johnny sa...

Mrs Li: Av Min kväll är gjord ;) är du kommen, till Min kväll är gjord ;) skall du åter varda. :-)