tisdag, maj 25, 2010

Krångligt på Wikipedia

Då och då har jag fått för mig att jag ska lägga in nåt på Wikipedia, men det brukar spricka på att det är så förbannat krångligt - eller att det åtminstone verkar vara så förbannat krångligt. Varför kan inte Wikipedia ha en vanlig editor, typ sån man bloggar med?Jag tror att om det skapades en sån så skulle Wikipedia bli ännu större och bättre. Framför allt så skulle nog de svenska miniartiklarna som baseras på sina stora engelska förlagor nog växa till sig, vilket vore trevligt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instämmer, det är vansinnigt krångligt.
Jag satt med bider, texter och övrig information som skulle in där (om min farmor konstnärinnan) men det gick inte. Jag gav upp.

Johnny sa...

Sandra: Både du och jag är ju ändå rätt vana med att lägga upp text och bild på nätet - hur ska det då kännas för nån som inte är det? Bergis finns det en massa vettig och intressant kunskap därute som aldrig kommer att hamna på nätet pga krånglighet.

Steffe sa...

Jag skulle lägga in ett porträtt på en person som jag nyligen fotat, men det gick inte.

Johnny sa...

Steffe: Den där Izza va?

Jardenberg sa...

Men det finns ju en editor som fungerar ungefär som du önskar redan i gamla wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Redigering#Redigera_med_hj.C3.A4lp_av_verktygsf.C3.A4lt

I nya, testa betaversionen, så är den till och med bättre än de flesta bloggeditors. Kolla igen så ska du se.

Johnny sa...

Jardenberg: Jag förstår vad du menar ... men ändå krävdes det att man läser en hel lång sida för att få grepp om saken, medans en 8-åring direkt ser hur man lägger upp nåt med en vanlig blogg-editor.