söndag, juni 13, 2010

Det blev en kamera

Det blev ingen av kamerorna från förra posten, utan en som heter Panasonic Lumix DMC-LX3.Jag stod och velade mellan den och en Canon. Båda hade sina för och nackdelar. Den jag köpte är betydligt krångligare och säkert mer svårlärd än Canon:en. Å andra sidan vann den på annat, åtminstone i mina ögon. Det som till slut avgjorde till Panasonics fördel var (antagligen löjligt nog) att man kan hänga den runt halsen.
---
Läs även andra bloggares åsikter om
---
Update: Batteriet behövde laddas till att börja med. Men innan dess hann jag med att test-ta några bilder. Här är ett par av dem.---
Update 2: Med kameran följde den vanliga skivan med program man egentligen inte behöver men som alltid följer med. I vanliga fall skiter jag i såna, men det fanns ett program som hette Panorama Maker med, och eftersom jag brukar ta bilder efter varandra och puzzla ihop dem i Photoshop testade jag om det gick lika bra med detta. Jag hade nåfgra bilder från nationaldagen liggande, och med dessa testade jag. Blev hyfsat, tycker jag.


(Öppnas i nytt fönster)

18 kommentarer:

Geobastard sa...

Låter som ett utmärkt val. Jag skulle gärna vilja se lite bilder sen. Får man önska en demonstration av hur bra den är på att ta macro? Någon blomknopp eller så.

Johnny sa...

Geo: Det kommer att komma. Tills vidare kan jag ju säga att det finns en bra macro, men det finns även andra sätt att ställa in närskärpa.

Monet sa...

Grattis!! Den här kameran valde jag som julklapp till mig själv förra året och har varit helnöjd sen dess.

Hade förut Canon som också var bra men just denna Lumix LX3 kommer du att bli mycket glad över. Det är framförallt Leicaobjektivet som gör att detta blir en superkamera.

Jag som inte är så teknikintresserad kör nästan alltid på IA, Intelligent Auto och det är sällan som mina egna inställningar blir bättre än kamerans kan jag säga. Det jag önskar mig vore en mindre känslig macro och något bättre zoom.

Men det uppvägs av allt det andra! Bra val mao.

Johnny sa...

Monet: Det blir nog rätt mycket Intelligent Auto till att börja med för mig med.

Anonym sa...

Grattis till nya kameran. Den kommer säkert att ge dig många fina bilder.Och även vi som följer din blogg ett och annat ögongodis.
Gillar den bilden med tågperrongen, tror jag det är. Kanon!
Ha en bra och trevlig söndagskväll :)
Lensbabie :)

Johnny sa...

Lensbabie: Tack. Ha en finfin kväll du med.

P-E Fronning sa...

Kul att du gjort slag i saken! ...även kul därför att jag förstår att du är på (tillräckligt) grön kvist, som det så fint heter.

Jag förstår att det blir mycken utvärdering framöver så det tänker jag inte ens be om... Kanske är detta även kameran för mig..?

Karin på FOX sa...

Jag tror oxå att du gjort ett bra val. Det som tilltalar mig i det jag läst om kameran är att den har ett ljusstarkt objektiv.

Johnny sa...

p-e: Jag hade med mig en fotograf till hjälp. Nu tyckte jag ju att kunna filma var rätt viktigt, bland annat därför blev det panasonicen, men den jag stod och velade med, det var en Canon s90. Har du runt 4000, och inte är jätteintresserad av att filma med bredbild, så kan Canon s90 vara nåt för dig. Min kompis fotografen rekommenderade den starkt. Jag testade den i affären, och den var väldigt intuitiv och lätt att förstå sig på.

Karin: Det har den säkert. men den jag rekommenderade för p-e härovan, den är känd för att ha ett ännu bätttre. Båda kostar ungefär lika mycket.

Elisabet sa...

Hur intressant som helst, för jag hoppas kunna skaffa mig en ny kamera vad det lider. Det blir lite som Råd och Rön det här .-.)

Johnny sa...

Elisabet: ALLA Nyare kameror tar ju säkert bra kort. Det gäller att hitta en som passar en själv bara.

P-E Fronning sa...

Tack för tipsen! Canonen låter inte dum heller, nä. Ska kika lite närmare på den. :)

Johan.se sa...

En blogg blir så mycket roligare med bilder. Grattis till inköpet

Johnny sa...

Johan: Tack :)

BGAN sa...

Som säljare (i en annan bransch, i en annan del av världen) är det mest intressanta att det till slut var remmen som avgjorde. Styrker min teori om att man måste söka behov bortom dom mest uppenbara för att förstå vad som avgör ett inköp. Eller snarare, försöka se vad som egentligen är uppenbart.

Johnny sa...

BGAN: Sånt där är nog svårt kan jag tänka mig. Till och med som kund blir man ju förvånad över sina egna val och preferenser.

Anonym sa...

Grattis! Ny kamera är roligt. :)

Så, det är just min station du vaktar alltså? Cool.

Johnny sa...

Mia: Närå, nån stations vaktar jag inte - längre. Jag vaktade centralen, men det var länge sen. Däremot är jag inne vid södra rätt ofta. Vem vet, jag kanske råkar plåta dig.