måndag, juni 07, 2010

En effekt, typ

Jag brukar göra panoramabilder då och då. Fast egentligen är det för det mesta inte panoraman jag är ute efter, utan bara en bredare bild än vad kameran klarar. Så jag tar flera bilder i följd och bredvid varandra, och sätter ihop i Photoshop. Efteråt ligger de enstaka bilderna, de som blev till storbilden, bara och skräpar i nån mapp och är onödiga.

Men för en gångs skull tänkte jag recykla en sån bunt onödiga bilder. Men hur återanvänder man en jäkla massa ansikten - ansikten ur en publik? Tja ... har man gott om tid över, som jag hade nu, kan man ju ta tjejansiktena och sätta amerikansk-klingande namn under dem - bara för effektens skull, typ.

Effie, Madge, Mabel , Biddie, Tina, Louise, Hazel, Mavis, Wanda, Janet, Ronnie, Reba, Kate, Cindy, Crystal, Candy, Mercedes, Joan, Betty, Brenda, Suzie, Anita, Pheobe, Jackie

Och effekten, om det nu blev någon (och det tycker jag det blev) är att tjejerna helt plötsligt ser amerikanska ut (om det nu finns ett typiskt amerikanskt utseende). Rätt märkligt, eller hur? När jag har tittat på dem en stund (tryck för förstoring, förresten) så känns det faktiskt omöjligt att de inte är amerikaner. Kul effekt, tycker jag.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Namnen, förresten, fick jag ur en gammal bra låt där just dessa namn räknas upp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pheobe? :)

Johnny sa...

Anonym: Haha, fast jag ser omkastningen av bokstäver ser jag den ändå inte. Konstigt namn.