lördag, juni 19, 2010

Hej och vink - så här i efterhand

Shit alltså, vilket ösregn, tänkte jag och fiskade fram kameran och begav mig mot ytterdörren. Redan när jag tryckte på dörrautomatiken hade jag ögonen på kamerans display, snarare än mot verkligheten därute. Jag backade undan lite från regnstänkandet och: Klick!Att se om regnet riktigt syntes gick inte i displayen; sånt får kollas i efterhand hemma. Satt det förresten några i busskuren tvärsöver gatan? Äsch, skitsamma, jag kollar när jag tömmer kameran.

Dan efter, jag tömmer kameran. Sedärja, det regnade visst igår, och jag plåtade det. Jag förstorar bilden och ser ett glatt gäng .... som antagligen vinkar åt någon som plåtar dem.De vinkade åt någon som plåtade dem och som backade tillbaks genom sin dörr och stängde den. De vinkade åt en otrevlig jävel som plåtade dem och som inte vinkade tillbaks. Någon som var mer intresserad av baksidan på sin kamera. Bakläxa Johnny! Var lite mindre på det viset som du nog ofta är, och lite mer vaken inför omvärlden. Skärpning!

Och till er där i busskuren, om ni till äventyrs läser detta: Vink tillbaks.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Man kunde också tänka sig att bakläxan skulle vara att du inte ska vara så självkritisk. De vinkade säkert till någon i ett fönster ovanför som vinkade till dem.

Johnny sa...

p-e. Sorry, jag var den enda inom synhåll. :)

P-E Fronning sa...

Men ändå. Avståndet var långt.

Johnny sa...

p-e: Tja .. vi säger väl det då. :)

P-E Fronning sa...

:)