söndag, juli 25, 2010

Ännu en sommardröm

Av okänd anledning har jag haft rätt många rätt intensiva och rätt grafiska drömmar den här sommaren. Det har varit såna med handling, vilket är motsatsen till de fragmentariska sakerna jag för det mesta drömmer. Häromdagen redovisade jag en dröm, men den var bara en i mängden just nu.

Alien-filmerna går på tv i dagarna. Jag ser dem inte eftersom jag har sett dem så många gånger, men själva vetskapen att de går räcker tydligen för att jag ska drömma om dem. Här är en färsk dröm ur min repertoar:

Jag och andra polarforskare befinner oss på nån slags isplanet. Att det stryker omkring aliens bekymrar oss inte särskilt, för vi har annat att tänka på och förresten har vi vidtagit en massa försiktighetsåtgärder.De där försiktighetsåtgärderna kom väl till pass, visade det sig, för jag blev nämligen infångad av en alien. Den jäkeln liksom slog armarna runt mig och bar iväg med mig. Jag borde väl ha blivit livrädd, men det blev jag inte, för försiktighetsåtgärden var denna: Jag hade lärt mig hur man förvandlar sin kropp till titanstål.

Jag frös till en okrossbar metallskulptur, en som varken aliens eller något annat kunde förstöra. Och nu bar alien omkring med mig, och allt jag behövde göra var att vänta på att den skulle ge upp och försvinna, så att jag kunde förvandla mig tillbaks till människa.

Tiden gick. Alien satte sig i en isgrotta och lutade sig mot en vägg, hållandes mig och klappandes mig som vore jag ett lindebarn, och timmarna blev långa ... dagarna blev långa. Den fan gav aldrig upp, och där låg jag och kunde inget göra.

Drömmen slutade där. Undras om den betydde nåt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

6 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Jag tänker på han som var i den där tv-serien (Ingen bor i skogen) som ville bli uppfostrad av djur...

Johnny sa...

p-e: Jag hörde om den, men missade den. Räknas Alien som djur förresten?

Karin Berg sa...

När jag var i äldre tonåren så såg jag Alien med min syster. Som sen drömde mardrömmar i säkert fler år efter det. Hon avskyr Alien fortfarande. Och ja, jag tror man räkna Alien som djur. Rymddjur. =)

P-E Fronning sa...

"Min önskan är att, steg ett, tappa minnet, steg två, bli uppfostrad av rymddjur. Iförd småbyxor."

Anna sa...

Jättebra dröm! Lysande faktiskt!

Johnny sa...

Karin: Själv tyckte jag den här var förbannat obehaglig: http://www.imdb.com/title/tt0073540/

p-e: På nåt vis låter det ganska studentikost.

Anna: Fast som film skulle den nog inte göra sig.