torsdag, juli 22, 2010

Hemma från Åkers igen

Jag och yngsta sonen var som sagt i Åkers, men nu är vi hemma. När vi åker till Åkers (det lät kul va?) brukar vi hoppa av i Södertälje hamn - stationen heter så - och alltid där tänker jag samma sak: -Fan, i det huset (stationshuset) skulle jag vilja bo. Så här ser det ut.Well, därute i Åkers då, där fiskade vi lite, jag och sonen. Fast fiskade kanske är mycket sagt egentligen - vi metade. Vi hade en liten krok och ett flöte och en metrev och en pinne. Mask orkade vi inte leta efter, så vi metade med små degbollar.

Vi cyklade iväg framåt kvällen på lånade cyklar, letandes efter ett ställe att fiska på. Till slut hittade vi en brygga som var rätt dold i vassen. Vi parkerade våra hojar på en nedlagd banvall och knatade ut på bryggan. Den var klottrad på - så här såg det ut.Och här följer en liten film. Den visar hur jäkla mycket det blåste där vi stod. På slutet visas en av de tre fiskarna vi fick. Alla åkte förresten tillbaks i sjön.


[video]

Idag åkte vi hem. Straxt innan pendeltågsstationen finns nån slags stor loppis. Vi spanade runt där en stund. Ett par saker drog min blick till sig. Det här på något vis lustiga skivomslaget ...... och den här dockans på något vis märkliga bröst.Over and Out.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

jag får så ofta stockholmslängtan av dina inlägg! numera bor jag på västkusten & har inte så många bryggor gömda i vass att sitta på... & ja, jättevacker bild på stationshuset.

Johnny sa...

hannapanna: Fast västkusten är ju finfint. Du kan dyka omkring i saltvatten och så. Och hitta krabbor också. :)

DanneG sa...

Skaplig abborre, hade inte sagt nej till att steka den =)

Karin Berg sa...

Det är jättefint i Åkers!

Johnny sa...

DanneG: Fast det var ingen abborre. Fan vet vad det var.

Karin: Stämmer. Finfint.

Anonym sa...

ja det är sant. stränderna här är underbara, speciellt i sånt här väder! men de dära fluffiga gröna gömslena vid sjöarna kring stockholm har en speciell plats i mitt hjärta :)

Johnny sa...

hannapanna: Man får göra det bästa av vad man har i närheten. Havet känns lite fräschare att simma i än i sjön.