torsdag, juli 15, 2010

On the Beach

Tack vare den långvariga värmen har jag vistats rätt mycket i strand och badmiljö den här sommaren. Jag har solat och badat på flera olika ställen, bland annat Farstabadet. Där var jag till exempel idag. Att ha kameran med sig på stranden kan man ju glömma, men jag kom på att det ju går att filma med mobilen. Så det gjorde jag, en trettiosekunders-snutt, för att visa hur det ser ut där.När man solar och badar i sällskap så pratar man ju bort tiden, men när man gör det ensam - som jag gjorde idag - blir det istället en massa tänkande och en massa iakttagande av människorna runt omkring mig.

Jag satt där för mig själv, bak solglajjor och under keps, och glodde på folket. Jag kom att tänka på vad skillnaden mellan min barn/ungdoms baddagar och de nutida baddagarna var: Fett&Bläck - eller för att förtydliga: Människorna nu för tiden är mycket tjockare än förr, samt mycket mer tatuerade.

Det är förvisso ofta attraktivt med viss övervikt, men alltför ofta verkar det inte handla om frodiga Barba-kilon, utan om kroppsligt förfall. Åtminstone ser det ut så på en del människor jag ser på stranden- att de liksom har gett upp; hamnat på fel sida om dåligt-för-hjärtat-gränsen, vilket är lite deprimerande.

Och dessa tatueringar då. Ibland var jag är den enda icke-tatuerade personen inom synhåll. Småbarnsmammor och pappor fulltecknade med bilder och krumelurer och kinesiska visdomsord. Fast jag klagar inte - jag har själv funderat på att göra't ibland - jag bara konstaterar att de är jävligt ymnigt förekommande nu för tiden.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon god morgon!
Vilken nostalgitripp den 30:sekundaren är. Jag tillbringade nästan varenda sommarlovstimme på det badet. Det var där jag lärde mig simma,det var där jag tappade min första klocka, ja det är många minnen förknippade med det stället.
Tack för visningen :)

Den gamla Farsta-iten Lensbabie som fortfarande sitter instängd på kontoret. :-)

Johnny sa...

Lensbabie: Skönt bad - varmt i vattnet. Stackare som sitter instängd. Nå, du kanske slipper hudcancer på det viset i alla fall. :)

Mrs Li sa...

Fett och Bläck! Roligt :) Och sant.

(Det kan hända den bästa...)

Anonym sa...

ja, jag är både tjockare än förr och även tatuerad... och jag har tänkt liknande tankar på stranden. men en sak som jag skulle vilja tillägga är att när jag var ung var folk också mycket mer nakna?! tanter & tonåringar gick topless om inte helt näck... eller var det bara på min strand kanske?

Johnny sa...

mrs li: Vem ÄR egentligen denne den bästa? :)

hannapanna: Ja toplessheten har ju försvunnit - utom på en hel del gubbar som har man-boobs.