tisdag, juli 06, 2010

Perverst

Nästa gång jag ser reklam för någon hjälporganisation på tv, som säger att just din lilla slant kan rädda livet på barn i Afrika - eller användas till hjärtforskning - ska jag tänka på den här scenen. Eller varför inte nästa gång jag själv inte har råd med tandläkarn.Hon gör ju naturligtvis som hon vill med sina pengar, det gör ju alla, och gudarna ska veta att även jag har "bränt pengar" ibland. Ändå ser det hon gör helt perverst ut.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / sydsv, dn, svd, ab, exp

13 kommentarer:

Elisabet sa...

Jag tycker också att det är rent av osmakligt.

Och vet man hur det är att ha ont om pengar (jag bet sönder en tand igår ..., datorkrasch häromdagen .., nu lånar jag pv:s), då blir det mer som ett hån, tycker jag.

Anonym sa...

Uppmärksamhet fick hon ju så hon är säkert glad ock lycklig - men finns det någon som tror att Fi får fler röster i valet pga detta?

Steffe sa...

Ha, så går det när gamla kommunister sätter igång.

Daniel sa...

Det man inte har i seriös politik får man ju ta igen med spektakel istället.

Tänk om de skulle göra nytta för världens kvinnor istället för att bete sig så här?

Vad sägs om att åtminstone höja rösten för kvinnan som ska stenas i Iran? Nej då, Gudruns talibaner finns ju i Sverige, så det är ju otänkbart. Ett patetiskt parti för förvirrade människor.

Johnny sa...

Elisabet: Känns nog som ett hån för många. Tankarna för till såna där rikemansbarn som sprutar champagne på varandra.

mrarboc: Inte Fi - men säkert varumärket Schyman.

Steffe: Säkert början på nån bisarr femårsplan det här. :)

Daniel: Ja, varför står de inte och bankar på dörren till Irans ambassad, det kan man undra.

Plastfarfar sa...

Jag trodde att det var olagligt att förstöra sedlar, men det är det tydligen inte.

Annars verkar Gudrun —av reaktionerna att döma— ha skjutit sig i foten den här gången.

Johnny sa...

pf: Trodde jag med, att det var olagligt. Men tydligen blev det lagligt 1980.

Martin sa...

Grejen är ju att de skulle varit tvugna att bränna många gånger mer pengar för att göra en traditionell kampanj med samma uppmärksamhet. För hundra tusen kronor får man en sida i aftonbladet, inte utrymme på varenda ledarsida och en massa bloggar, som hon får nu.

Och det passar in ju, Fi's strategi är ju att vara ett uppstickarparti som ska röra om i en gryta av tjocka femtioåriga Göran:ar. SD-väljare har sin smårasism så djupt att de inte behöver snacka så mycket, PP-väljarna tycker det är så livsviktigt att kunna ladda ner senaste Simpsonsavsnittet utan att betala (även om PP är ett ordentligt parti-väljarna är, ja..) och Fi har sin "vi tänker fan inte acceptera maktordningen mera, jävla idioter!"-attityd.

Så det är genialiskt.

Johnny sa...

Martin: Tja, smart var det nog, men visst fasen såg det illa ut.

Anonym sa...

Gudrun har väl aldrig haft alla hönsen hemma.Spelar ju snart ingen roll vem man frågar ute i samhället så blir ju svaret detsamma, damen är ju tokig.Undrar föresten om detta var pengarna som hon struntat i att betala in i skatt när hon avgick från Vänsterpartiet för några år sedan.

Har en kvinnlig arbetskollega som såg henne sittandes i gången på en biograf i Stockholm för många år sedan stup full där Gudrun kissade i denna gång.Om detta var den rollen som feminist hon nu försöker framhäva så lär hon ju inte ha många andra kvinnor med sig som har en normal IQ.

Pelle

Johnny sa...

Pelle: Gudrun verkar göra många märkliga val hela tiden, åtminstone om man ska tro på vad som skrivs. Fast själva IQ:t hennes, det är det nog inget fel på, utan säkert tvärtom. Däremot hennes omdöme, det vete tusan.

Anonym sa...

Lustigt, alla pratar om att hon brände pengarna... men ingen nämner ens det hon ville ha sagt med det :)
Alltså kan man konstatera att hon missade målet med råge!

Johnny sa...

pq: Jag tror nog att hennes budskap sjönk in .... men det överskuggades av det oerhörda i att bränna pengar.