torsdag, augusti 19, 2010

Regnig morgon

Till och med jag, jag som aldrig har paraply, tog med mig paraplyt i morse. Ja det regnade ju, och jag ville inte bli blöt. Man blir bekväm med åren, och 46 visade sig tydligen vara åldersgränsen för paraply för mig. Sen i bussen in mot jobbet, med paraplyt obekvämt ihopfällt, och dess handtag ekivokt uppstickande mellan benen, passerade jag ett par valstugor. De var ännu inte partimärkta.

Dottern kom hem från England igår. Jag har inte sett'na på nästan ett år, så det var kul. Hennes kille var med också. Jag fick några presenter. Ett par dojor (inte japanska kampsportslokaler), några strumpor med engelska motiv, typ dubbeldäckarbussar, Union Jack och traditionella brevlådor. Och en Spock.



Men är det Spock? Är det den gamla Spock som han såg ut i den senaste Star Trek-filmen? Hm, han liknar inte Spock speciellt mycket, inte i ansiktet i alla fall. Mer liknar han faktisk Jonas Leksell, ni vet, han i Myror i brallan.



Han har en gummifrack, min Leksell-docka. På nåt vis känns dockan som ett stort fiskedrag, pga gummit. Undras vilken sorts fisk som skulle nappa på en gummi-Jonas.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Martin Klasch sa...

Han liknar också Sir Ian McKellen.

stationsvakt@gmail.com sa...

P-E: !!! Faktiskt.

Jan Kivisaar sa...

Visst är det "gamle" Spock från senaste Star Trek-filmen.

Mvh,
ordföranden i Trekkers i Södra Sverige

stationsvakt@gmail.com sa...

Jan Kivisaar: Okej, tack. :)

Mian sa...

Mycket likt!